4 Aralık 2010 Cumartesi

15.Hafta | BEŞİKTAŞ - Bursaspor

BEŞİKTAŞ - Bursaspor
Tarih: 5 Aralık 2010
Saat: 14:00
Stad: BJK İnönü
Hakem: Fırat Aydınus

Birkaç yerde Cumartesi gecesi semtte sabahlayacaklar olacağı yazılıp çizilince, aklıma Bursaspor'un Süper Lig'e dönmesinden sonra Kasım 2006'da oynanan ilk maç geldi. Birçok Bursasporlunun Eski Açık tribünden bilet aldığı ve maç sırasında ortaya çıkacağı söylenmişti. Bunun üzerine tribün hazır kıta Bursasporluları beklemeye başlamıştı ancak dedikodular boş çıkmıştı. Ya Bursasporlular o gün tribünde yoktular, ya da tribünde oturup 3 golü yiyişlerini büyük bir zevkle izlemişlerdi.

4 sene sonra bu kez deplasman yasağının da kalktığı bu maçta tribünümüz yine hareketli olacak gibi gözüküyor. Bursasporlular belki bu durumdan kendilerine pay çıkartacak, ancak benim kanım sabahlamanın daha çok birlik beraberliği arttırmak için yapılacağı yönünde. Kendi içimizde binbir ayrı sorun olabilir, ancak söz konusu başka tribünlerle yaşananacaklar ise birlik beraberlik içerisidne olunması gerekir. Cumartesi gecesini semtte geçirmeyi çok isterdim açıkcası. Geceyi orada geçirecekler gerçekten çok şanslı...

Final gibi maçlar oynayacağız ilk yarı sonuna kadar. 9 puanlık farkın her artışı, şampiyonluk umudumuza vurulmuş büyük birer darbe olacak. Trabzonspor'un kazandığı bu haftayı da kayıpsız geçmemiz gerekiyor. Takımın kendine, taraftarın ise takıma olan güvenini tazelemesi açısından da önemli bir maç. 1 haftada kazanılacak 3 önemli maç yeniden kendimize gelmemizi sağlayacaktır... Sakatları konuşmaya gerek yok. Alıştık artık bu duruma. Kim eksik yazmaktansa, elde kalanları yazarsak daha az vaktimizi alacak sanki. Her ne kadar sakatlar çok da olsa, Bursaspor son şampiyon da olsa ve bu sezon da iddialı olsalar da, İnönü'deki her maçın favorisi BEŞİKTAŞ'tır. Ne diyelim, Allah utandırmasın... SALDIR BEŞİKTAŞIM!


* İki takım Pazar günü ligde 83.kez karşılaşacak. Daha önce oynanan 82 maçın 31'ini biz, 16'sını Bursaspor kazandı, 35 maç ise beraberlik ile sona erdi. Bizim attığımız toplam 103 gole, Bursaspor 74 gol ile cevap verdi.

* Bundan önce İnönü'de oynanan 39 lig maçının 20'sini biz, 4'ünü Bursaspor kazandı. Bizim attığımız toplam 61 gole, Bursaspor 27 gol ile cevap verdi. İnönü'de oynanması gereken ancak cezamız nedeniyle İzmir'de oynanan 1998/99 sezonundaki maç 3-3 berabere biterken, 2007/08 sezonunda Adana'da oynanan maçı ise 3-0 kazandık.

* Bu sezon Pazar günü oynadığımız 6 lig maçının 4'ünü kazandık, 1'inde berabere kaldık, 1'ini ise kaybettik. Attığımız 11 gole, rakiplerimiz 5 gol ile cevap verdi.

* Bu maçın hakemi Fırat Aydınus bu sezon yönettiği tek maçı kaybettik.
2.Hafta: BEŞİKTAŞ 0-2 İstanbul BŞB

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Bursaspor - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11

Hiç yorum yok: