20 Ekim 2010 Çarşamba

UEFA Avrupa Ligi 3.Grup Maçı | BEŞİKTAŞ - FC Porto

BEŞİKTAŞ - FC Porto
Tarih: 21 Ekim 2010
Saat: 20:00
Stad: BJK İnönü
Hakem:Carlos Clos Gomez

Kurada FC Porto çıktığında hayal ettiğimiz tablo bu değildi. Bizim hayalimiz, 3 Ekim 2007'de FC Porto formasıyla bizi uzatma dakikalarında yıkan Quaresma'yı, bu kez FC Porto'ya karşı oynatmaktı. Guti'nin ara pasları ve Bobo'nun golleriyle o sezonun rövanşını almaya çalışmaktı. O sezondan daha güçlü olduğumuzu göstermekti.

Şimdilerde ise Quaresma ve Guti'yi oynatabilmeyi geçtim, kadro kuracak oyuncu bulamıyoruz. Sakat oyuncuların tamamının UEFA'ya verilen listede olması, sakat olmayıp iyi kötü forma giyebilecek oyuncuların da UEFA'ya verilen listede olmaması can sıkıyor. Öyle bir haldeyiz ki, sahaya çıkacak 11'in ne yapacaklarından çok, sahada yeni bir sakatlık yaşanmamasını düşüneceğiz.

Bu maçtan önce bizim bu gruptaki hedeflerimizi de gözden geçirmemiz gerekiyor aslında. Diğer iki takıma karşı 6 puanlık bir avantajımız olsa da, bizim iki maçta yenilmemiz -Allah korusun- ve o maçları bir takımın kazanmasıyla 5.maçlar öncesi puan farkı sıfırlanabilir. Bu yüzden, Perşembe günü kazanamıyorsak 1 puana da surat asmamamız şart. O 1 puanı alalım, en azından 6-6'lık eşitlik olmasını engelleyelim. Eğer CSKA Sofya-Rapid Wien maçlarından beraberlikler veya en azından 1 beraberlik çıkarsa tadından yenmez tabii.

Yalnız unutmamak gerek, 2007/2008 sezonundaki FC Porto maçında 1 puana burun kıvırmış, yavaş hareket eden Hakan ıslıklanmıştı. Ancak uzatmalarda gelen golle o 1 puandan da olmuş, belki de en azından UEFA Kupası'na gidebilecekken gruptan çıkamamıştık...

Avantajımız hiç mi yok? derseniz, cevabımız taraftar olur tabii ki. 3 Ekim 2007'de Quaresma'yı etkileyen taraftar topluluğunun, Perşembe günü şu anki FC Porto'lu oyuncuları etkilemeyeceğini kim iddia edebilir? Bir de şov hazırlığı varmış söylenene göre, inşallah başarıyla üstesinden gelinir.

- FC Porto maçının hakemi Carlos Clos Gomez, bu sezon Avrupa Ligi 2.ön eleme maçında deplasmanda Viktoria Plzeň ile oynadığımız maçın da hakemiydi. Maç 1-1 beraberlikle sona ermişti.

- Takımımız, FC Porto ile tarihinde 1 kez eşleşti. Bu 2 maçta da gülen taraf FC Porto oldu. Bu maçlarda biz gol atamazken, FC Porto 3 gol attı.

- Takımımız, 2005/06 sezonunda da Portekiz ekibi Vitoria Guimares ile aynı gruba düşmüş, Portekiz'de oynanan maçı 1-3 kazanmıştı. Gollerimizi İbrahim Toraman (2) ve Youla kaydetmişti.

- Takımımız, Perşembe günü Avrupa Kupaları'ndaki 145.maçına çıkacak. 144 maçta 51 galibiyet, 29 beraberlik ve 64 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 176, yediğimiz gol sayısı 209.

- FC Porto maçı Türkiye'de evsahipliğini yapacağımız 72.maç olacak. 71 maçta 37 galibiyet, 16 beraberlik ve 18 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 102, yediğimiz gol sayısı 66.

- Bu maç takımımızın Ekim ayı içerisinde oynadığı 31.Avrupa Kupası maçı olacak. Daha önce oynanan 30 maçta 6 galibiyet, 8 beraberlik ve 16 mağlubiyet elde ettik. Gollerde ise durum 30-40 aleyhimize.

- Avrupa Kupaları tarihimizde şu an kadromuzda bulunan Bobo'nun 11, Nihat'ın 5, Holosko ve Nobre'nin 4, İbrahim Toraman ve Quaresma'nın 3, Ekrem ve İbrahim Üzülmez'in 2, Ernst, Guti, Necip ve Hilbert'in ise 1 golü bulunuyor.

Maç ile ilgili sayfalar: Avrupa'da BEŞİKTAŞ I (İstatistikler) - Avrupa'da BEŞİKTAŞ II (Yıllara göre maç dağılımı) - 2010/2011 Avrupa Ligi - 2010/11 İstatistikler

Hiç yorum yok: