1 Ekim 2010 Cuma

Avrupa Keyfi Bir Başka...; 1-2

İlk yarıdaki Rapid, yukarıdaki fotoğraftan halliceydi. 10 kişiyle defans halindelerdi genelde. Top hakimiyeti bizdeydi ancak biz de çok pozisyon bulamadık. Quaresma'nın kendi gayretiyle yarattığı ve direkten döndüğü top dışında ciddi pozisyon bulamadık. O pozisyonda da golün kaçması kadar, Quaresma'nın gole sevinirken üzülmesinde kaldı aklım.

İkinci yarıda biraz daha açık oynayarak başladılar. Golü de buldular. Belki biz ilk golü hemen akabinde bulamasak sorun yaşayabilirdik. Ancak onlar daha kapanmaya fırsat bulamadan golü bulunca, tekrar açık oyunlarına devam etmek zorunda kaldılar. Holosko'nun hızıyla birçok pozisyonda bize avantaj getirdiği doğru. Ancak bu pozisyonları bencilce harcaması hiçbir şekilde kabul edilebilir birşey değil. Holosko'dan geldiği zaman umutlu olup, geçen sezon ümidi kesenlerdenim. Arada iyi maçlar çıkartacaktır, şahane goller atacaktır -Plzen maçı- ancak bu onun kendini geliştirememe gerçeğini değiştirmez.

Hakan'ın 2 maç sonra bugün birkaç kritik kurtarış yapması ve Trabzonspor maçı öncesi moral bulması güzel. Bir de şu performansına bir standard getirebilse harika olacak. Bobo'ya da tebrikler, adım adım Oktay'a yaklaşıyor. Ki Oktay mı Bobo mu derseniz, 'Avrupa'da en çok gol atan BEŞİKTAŞLI' sıfatı Bobo'ya kesinlikle daha çok yakışır. Ve Guti... Bu ne hırs be abi?

Bu arada maçın skoruna etki edecek hatası olmasa da, maçın hakemi gerçekten çok kötüydü. Birçok pozisyonda faulu çözemedi ve sanırım takdir haklarını evsahibinden yana kullandı dersem yanılmış olmam.

Bu maçın düşündürttüğü şeyler de en az galibiyet kadar güzel. Sezon başından bu yana oynanan genel oyun, topa hükmetme isteği ve kazanma iştahı mest ediyor bizi. Tüm bunlarda Schuster'in payı yadsınamaz.

2'de 2 ile çok büyük bir avantaj sağladık. Porto'nun da 2'de 2 yapmasıyla diğer iki takımla arayı iyice açtık. Gelecek iki maçta bir Rapid-Cska beraberliği iyice rahatlatır bizi. Bizde bu arada Porto ile 15 gün içerisinde iki kez liderlik savaşına gireceğiz. Ancak bu maçlardan önce, 2'de 2'nin keyfini çıkartalım...

Maç ile ilgili sayfalar: Avrupa'da BEŞİKTAŞ I (İstatistikler) - Avrupa'da BEŞİKTAŞ II (Yıllara göre maç dağılımı) - 2010/2011 Avrupa Ligi - 2010/11 İstatistikler

Hiç yorum yok: