30 Ekim 2010 Cumartesi

Allen Iverson BEŞİKTAŞ'ta! (Rüya, Gerçek Oldu...)

Iverson haberi ilk çıktığında tarih 24 Eylül'dü. Haberi yapan isim ise İsmail Er'di. Kendisinin 'yalan haber' konusunda uzmanlık yaptığını bilmeyen BEŞİKTAŞLI yoktur herhalde. İlk olarak gelen Kluivert'in BEŞİKTAŞ marşları bilmesidir mesela (Haber linki). Haliyle bu habere (Iverson BEŞİKTAŞ'a gelir mi?) inanmadım. Bu haberden bir iki gün sonra ABD basınında bir dedikodu çıktı ancak bu haberlerin kaynağı Türk basınıydı. Haliyle, yine inanmamızı gerektirecek ciddiyette birşey yoktu.

Bir süre sonra Iverson'a ulaşan 2 teklif olduğu iki ülke basınında da yer aldı. Çin'deki teklif yıllık 4 milyon dolarken, bizim önerdiğimiz paranın 2 milyon dolar civarında olduğu söyleniyordu. Bu haberlerin devamında, BEŞİKTAŞ teklifini sundu, cevap bekliyor denildi. Yavaş yavaş 'acaba mı?' demeye başladık bu arada. Geçen süreç zarfında ABD spor basınının önde gelen kaynakları da bu haberleri doğruladı. Ve sonunda Iverson'ın seçenekleri elediği ve bizimle görüşmelere başlandığı söylendi. Ben hala bir yerde görüşmelerin tıkanacağını düşünüyordum. Son anda bir aksilik çıkacak ve bu transfer gerçekleşmeyecek havasındaydım.

Dün ise 29 Ekim'di. İlk haberden yaklaşık 36-37 gün sonra transfer resmiyete kavuştu. Eminim, bir çoğumuz imza töreninde imzaların atıldığını görene kadar inanmadı bu transfere. Hatta belki hala bazılarımız formasını giyip Akatlar'da sahaya girmesini bekleyecek Iverson'ın. Evet, bu bir rüyaydı. Ancak nihayet gerçek oldu...

Iverson'dan büyük bir katkı beklemiyorum. Hatta açık konuşmak gerekirse bu sezonu İstanbul'da tamamlayabileceğine de inanmıyorum. Ancak her halukarda bu transferin büyüsüne kapılmadan da edemiyorum. Iverson, bizi şampiyonluğa taşımayacak belki ama sezonun bir kısmında maddi sorunlarla boğuşmaya başlaması olası Erkek Basketbol Takımımızın bu sezonunu, bir şekilde bizim için unutulmaz kılacak.

''Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterirmiş'' misali bir hamle oldu bu. Demirören'den beklenmeyecek akıllılıkta bir hamle oldu. Iverson, şimdiden 'Avrupa basketbol tarihinin en büyük transferi' sıfatını kazandığı bir sezonda Nobre'den ve Holosko'dan daha az paraya oynayacak. Tabata'ya verilen 8 milyon euro'lardan, geçmiş sezonlarda birçok basketbolcumuzun, voleybolcumuzun, hentbolcumuzun paralarının verilmemesinden, nerelere geldik... Geçmişte yaptıklarını, yaşattıklarını unutmasak da, Iverson'ı BEŞİKTAŞ'a kazandıranlara da teşekkürler...

OLEY OLEY ALLEN IVERSON,
BEŞİKTAŞ'IN ÇOCUĞU ALLEN IVERSON!

Hiç yorum yok: