15 Eylül 2010 Çarşamba

UEFA Avrupa Ligi 1.Grup Maçı | BEŞİKTAŞ - CSKA Sofya

BEŞİKTAŞ - CSKA Sofya
Tarih: 16 Eylül 2010
Saat: 22:05
Stad: BJK İnönü
Hakem:Laurent Duhamel

İki sezonluk bir aranın ardından 4.grup mücadelemize başlıyoruz bu kupada. İlk 3'ünde hep bir takım şanssızlıklar yaşamış, gruptan çıkmayı da başaramamıştık. Bu kez hiç olmadığı kadar umutluyuz ve hedefe yakınız. Yapılan doğru transferlerin sayısı artınca, takımdan ve takımın Avrupa Kupası macerasından da beklenti arttı. Dolayısıyla şu an herkes gruptan çıkmamızı istiyor, umuyor ve aksi bir sonuç her açıdan hayalkırıklığı olacak gibi gözüküyor.

Bu stresi kaldırır mıyız, yoksa bu kadro cidden bu kupada ilerleyebilecek kapasitede mi? hepsini birkaç ay içerisinde göreceğiz. Ancak şunu da söylemek gerek ki Şubat/Mart ayında bir Avrupa Kupası mücadelesine çıkmayalı 7-8 sene olmuşken, bu tür bir beklenti içine girmekte çok haklı taraftarlar.

Rakip tanıdık. Sadece 4 yıl önce eşleşmiş ve rövanşta zorlanmamıza rağmen uzatmalarda gelen 2 gol ile elemeyi başarmıştık kendilerini. Daha sonra gruptan çıkamadık, o ayrı mesele... Velhasıl, o CSKA Sofya ile bu CSKA Sofya arasında kadro açısından hiçbir benzerlik yok. Öyle ki, 14 Eylül 2006'da İstanbul'da oynanan maçta forma giyip hala kadrolarında bulunan oyuncu yok. Biz ise biraz daha istikrarlıyız bu konuda 4 oyuncuyla (Bobo, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Nobre).

Rakibin sezona iyi başlamadığını söylemek de mümkün. Ligin daha başında derbi müsabakasında Levski Sofya'ya yenilmişler ve şu an itibariyle 6 maçta 8 puanları var. Velhasıl bu rakamsal bilgilerin dışında çok bir bilgim yok rakiple alakalı. Ancak takımın durumu ve rakibin şuanki durumu itibariyle strese girmeden oynadığımız takdirde maçı rahatlıkla kazanacağımızı düşünüyorum.

Gruplara 3 puanla başlamak için, şeytanın bacağını kırmak için SALDIR BEŞİKTAŞIM!

- CSKA Sofya, Avrupa Kupaları tarihimizde 1'den fazla kez eşleştiğimiz 9.takım olacak. Daha önce Ajax (2kez), Athletic Bilbao (2 kez), Dinamo Kiev (2 kez), Göteborg (2 kez), HJK Helsinki (2 kez), Lazio (2 kez), Malmö (2 kez) ve Rapid Wien (3 kez) takımları ile 1'den fazla kez eşleşmiştik.

- Takımımız, Perşembe günü Avrupa Kupaları'ndaki 143.maçına çıkacak. 142 maçta 49 galibiyet, 29 beraberlik ve 64 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 173, yediğimiz gol sayısı 208.

- CSKA Sofya maçı Türkiye'de evsahipliğini yapacağımız 71.maç olacak. 70 maçta 36 galibiyet, 16 beraberlik ve 18 mağlubiyetimiz var. Attığımız gol sayısı 101, yediğimiz gol sayısı 66.

- Bu maç takımımızın Eylül ayı içerisinde oynadığı 46.Avrupa Kupası maçı olacak. Daha önce oynanan 45 maçta 16 galibiyet, 8 beraberlik ve 21 mağlubiyet elde ettik. Gollerde ise durum 48-71 aleyhimize.

- Bugüne kadar Bulgaristan takımlarıyla 2 kez eşleştik. 4 maçta 2 galibiyet 2 beraberliğimiz var. 6 gol atıp, 3 gol yedik.

- Avrupa Kupaları tarihimizde şu an kadromuzda bulunan Bobo'nun 10, Nihat'ın 5, Nobre'nin 4, Holosko, İbrahim Toraman ve Quaresma'nın 3 Ekrem ve İbrahim Üzülmez'in 2, Guti, Necip ve Hilbert'in ise 1 golü bulunuyor.

Maç ile ilgili sayfalar: Avrupa'da BEŞİKTAŞ I (İstatistikler) - Avrupa'da BEŞİKTAŞ II (Yıllara göre maç dağılımı) - 2010/2011 Avrupa Ligi - 2010/11 İstatistikler

Hiç yorum yok: