26 Eylül 2010 Pazar

Guti'msi Ernst, Antalyasever Bobo; 2-1

Son dakikada gelen golle kazanmak her zaman güzeldir ama eğer bu tür futbol oynamamaya yeminli takımlara karşı kazanıyorsanız çok daha güzeldir. Bunun en son örneği 2008/2009 sezonunda İnönü'de 2-1 kazanılan İstanbul BŞB maçıydı. Yatıp kalkmayan futbolcular, topu oyuna sokmamakta kararlı kaleciler, sert oynayarak yıldırmaya çalışmalar vs vs.

Maçın özeti ise başlıkta gizli. Bugüne kadar Antalyaspor'a 9 gol atmış Bobo'nun, bu sayıyı 11'e çıkarması ve bu arapaslarını Guti'den öğreniyorum diyen Ernst'in hakikaten Guti'msi bir oyun ortaya koyması. Bunun dışında da şeyler oldu ama maçın özeti bu ikiliydi.

Yoksa Hakan'ın 2.kez üst üste hatalı gol yiyişini, takımın geçen hafta olduğu gibi rakibinden 2 kat fazla pas yapışını, Antalyaspor'un gole kadar bırakın gol pozisyonu üretmeyi, yarı sahayı geçemeyecek durumda oluşunu es geçmiyoruz.

Velhasıl, Rapid Wien ve Trabzonspor maçlarının ardından girilecek ara öncesi bu maçı kazanmak önemliydi. Bursaspor kazanmışken, Kayserispor-Trabzonspor gibi bizimle aynı puanı paylaşan iki takım karşılaşıyorken kazanmak lazımdı. Zor oldu ama sonu çok güzel oldu.

Artık sırada Rapid Wien var... Onlar da bu hafta son dakikada attıkları golle kazanmışlar, ancak ne oynadıkları oyun, ne de puan durumundaki yerleri bizim kadar iyi değil. Yine de temkinli olmakta fayda var...

Fabian Ernst, olé olé olé!

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Antalyaspor - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11 - Bobo vs. Antalyaspor

1 yorum:

Altan Koçak dedi ki...

başlık maçı özetlemiş :)