15 Ağustos 2010 Pazar

Güzel Başlangıç; 0-1

- Bobo ve İzmir Atatürk Stadı dedik ve Bobo bizi utandırmayarak o stadda gollerine devam etti. Çok güzel bir vuruşla, çok şık bir gol attı.

- Guti'nin her maç 90 dakika oynamasına gerek yok. Arada böyle paslar çıkarsın kafi. İlk resmi maçında 3 puanı getiren golün asistini yaptı, darısı diğer maçlara.

- Erhan yerli olması nedeniyle kadroda tutulabilir, buna bir itirazım olmaz. Ancak ilk 11 oyuncusu olmadığını bir kez daha gösterdi. Bugün gayretliydi, istekliydi ama bunlar bazen yetmiyor takıma faydalı olma konusunda. Ekrem'in de o bölge için çok iyi bir seçim olacağını söylemiyorum ama Erhan'dan kötü olmayacağını düşünüyorum.

- Necip üstüne koyarak devam ediyor. Ediz'in tekvandovari müdahelesinde çok korktum birşey olacak diye, neyse ki korktuğumuz başımıza gelmedi. Quaresma da gayretliydi ancak bazı pozisyonlarda bencil davrandı, Delgado'nun pasıyla yakaladığı pozisyonu da kötü değerlendirdi ama genel olarak iyi oynadı.

- Ernst'in 85.dakikada depar atıp, topu saha içinde tutmayı başardığı pozisyon beni mest etti. Her ne kadar devamında tehlikeli bir pozisyon atlatsak da...

- Zapotcny-Ferrari ikilisi oynadıkca daha iyi olacaktır. Defans hattımız şu an için tam anlamıyla güven vermiyor. Bu da oyuncuların birbiriyle oynamasıyla ve eksik oyuncuların dönüşüyle aşılacaktır illaki.

- İbrahim Üzülmez bildiğimiz gibi. 90 dakika içerisinde mücadeleyi bir an bırakmıyor. Bir pozisyonda arkadaşlarına dönüp hırsla birşeyler söylemesi de güzeldi. Bu yaşta bu hırs, helal olsun valla... Hakan'ın hızlı oyun kurmasını seviyorum, misal son dakikalarda takımın hızlı hücuma çıkmasını da sağladı. Ancak bu tür hızlı çıkışların hangi pozisyonlarda yapılması gerektiğini iyi sezmesi lazım. Bugün tehlikeli olabilecek bir atağı zor savuşturduk bu sevdası yüzünden.

- Schuster'in çift ön liberoya dönmesi olumlu. Oyuna hamlelerinde ise biraz geç kaldığını ve ilk değişikliğin aslında Nihat-Ekrem olması gerektiğini düşünüyorum. Savunmaya katkısı olmayan Nihat yerine son dakikalarda savunmaya destek olması için Ekrem oyuna alınsa iyi olurdu sanki.

- Barış Şimşek geçen sezon sadece 1 maçımızı yönetmiş. Umarım bu sezon da bu maçtan başka maçımızı yönetmez kendisi. Ediz'i 10 dakika önce atması gerekirken, atmadı. Sanırım kendisi 'son adam' kuralından habersiz. O pozisyonda atılmayan Ediz, Necip'e ciddi zarar verseydi ne olacaktı? Daha başka pozisyonlar da var hatalı karar verdiği. Mesela Guti'ye kolayca çıkardığı kartın aynısını 5-10 dakika sonra Musa'ya çıkarıp, Bucaspor'u 40.dakikada 10 kişi bırakabilirdi (Musa sol kanattan hücum ettiğimizde oyuncumuzu arkadan çekip/tutup indirdi) ama bırakmadı.

- Kazanarak başlamak güzel, Guti'nin pasıyla gelen golle kazanmak daha da güzel. Şimdi gözler Avrupa Ligi Grupları öncesi son engelde...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Bucaspor - 2010/11 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2010/11

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Geçen sezon ibrahim kaş a katlandık Erhan ondan iyidir.

Bu sezon belli oldu söyleyecek hiç bir şey bulamayan sonun da Erhan Güven diyecek.

Bir kimse de çıkıp demiyor ki. Ya arkadaş bir ton hoca ve oyuncu gidip geldi ama bu takımın hatları arası niye 70 metre hala.

Ömer dedi ki...

İbrahim Kaş'a tabii ki Erhan'ı tercih ederim. En azından sorunu yetenekle ilgili, disiplinsizlik veya daha başka etkenler değil.

Futboldan öyle çok anladığımı düşünmüyorum ama az çok birşeyler karalıyoruz, o açıdan ikinci paragraf biraz acımasız olmuş sanki.