26 Ağustos 2010 Perşembe

Aurelio BEŞİKTAŞ'ta

İlk Aurelio dedikodusundan beri içime sinmedi bu transfer. Yakıştıramadım formamıza Aurelio'yu. İmza atıp, formayı giydikten sonra da değişmedi fikrim. Ancak ne yazık ki bundan sonra yapılabilecekler kısıtlı artık. O bir BEŞİKTAŞ futbolcusu ve biz onu sevsek de, sevmesek de başarılı olmasını istemek zorundayız. Onu kabullenmek ise ayrı mesele ve kişiden kişiye değişir.
Bu transferi daha da ilginç kılan ise manevi boyutuyla yanlış bir hamle olduğunu düşündüğüm Aurelio transferinin, maddi ve sportif açısından baktığınızda doğru bir hamle olması. Elinde Türk pasaportu olan, bu sayede takımdaki yabancı problemine bir çözüm olacak ve alternatife ihtiyaç duyulan bir mevkiide oynayan bir oyuncu ile 750.000 avro garanti ücret + 25bin avro maç başı ücretle anlaşmak olumlu bir hamle her yanıyla. Lakin, dediğimiz gibi tüm bu pozitif yanlar bile bu transferi kabullenmemizi sağlamıyor.

Futbolcuların o hiç sevmediğim 'bizler profesyonel insanlarız' klişesini 2 seneliğine biz taraftarlar da uygulamak durumundayız artık. 2 yıl boyunca bağrımıza basmadan ama aşırı tepki de göstermeden, aldığı paranın hakkını vermesini bekleyip, sözleşmesi bittiğinde yollarımızı ayırmalıyız Aurelio'yla. Yapılabilecek yeğane şey bu, bu saatten sonra...

BEŞİKTAŞ'ımıza sportif açıdan hayırlı olur umarım bu transfer.

1 yorum:

aksilaz dedi ki...

Dediğin gibi sportif açıdan çok iyi bir hamle. O bölgedeki eksiği tamamlayacak bir isim. Ernst daha aktif rol alabilecek artık hücumda.