4 Nisan 2010 Pazar

Bu Hakemlerle Bu Kadar; 94-86 (Uzatma)

Son 3 maçtır mücadele etmeyen, maç sonlarını umursamaz tavırlarla oynayan oyuncularımız, bugün bambaşka bir görüntüyle sahadaydılar. Geçen hafta maçın son dakikalarında verilen hücum ribaund'ları, yanlış şut seçimleri ve yapılmayan savunmadan dolayı eleştirimde haklı olduğumu düşünüyorum hala. Ancak bugün kü oyun için haklarını vermek lazım. Görmeyi istediğimiz ve özlediğimiz şekilde mücadele ettiler 45 dakika boyunca oyuncularımız.

Bugün kü yenilginin başlıca sebeplerinden biri ise hakem trio'suydu. Ben bir evsahibinin bu kadar korunduğunu son zamanlarda görmemiştim. Akatlar'da zaten hiç görmediğimiz birşey bu. Banvit'li oyunculara müdahelede bulunmayı bırakın, temas etmenin bile karşılığı fauldu bugün. O kadar basit fauller çalındı ki ve bu fauller sonunda öyle güzel kırdılar ki kolumuzu kanadımızı, tebrik etmek lazım bu üçlüyü.

Takımın guard'ı varken ne denli değiştiğini gördük. İlk yarıyı sayısız şekilde 2 ribaund 3 asistle tamamlayan Engin'in ikinci yarı ve uzatmada toplam 18 sayı 4 asistlik bir katkı yapması önemliydi. Bu hafta boşa geçse de, gelecek haftalar için ümit verici. Bir de maça ilk 5 başlayan ancak daha sonra devam edemeyen Perry dönerse, çok daha iyi olacağız diye düşünüyorum.

Cevher ve Haluk ayrıca es geçilmemesi gereken oyuncular. Cevher'in 15 sayı 17 ribaund'luk olağanüstü performansına helal olsun denir ancak. Haluk'un ise 38 yaşında gösterdiği profesyonellik ve performans ancak kitaplara konu olacak cinsten. Uzatmada dahi sahadaydı ve 19 sayı 5 ribaund'luk bir katkı yapmayı da unutmadı.

Bu maçı yayınlayan Skytürk'ü de tebrik etmek gerek. Bu kadar yanlı, bu kadar kendini bilmez bir ikiliyi bu maça atadığı için. Banvit'in faullerine yorum yapmaktan kaçınanların, bizim lehimize verilen kararlara sürekli yorum yapması, spikerin içi boş cümlelerle sürekli Banvit'i övmesi ve en önemlisi BEŞİKTAŞ taraftarı her zaman her yerde küfür ediyormuş gibi taraftarımızı övüp küfürsüzlüklerine dikkat çekmesi rezillikti. Bu övgüden hemen sonra küfürün Banvit tarafından gelmesi de ayrı bir komiklikti.

Velhasıl, hakkımız olan bir maçı basit hatalar ve hakem trio'su nedeniyle kaybettik. Böylece üçüncülük şansımızı da rafa kaldırdık. Kalan 4 haftada hedef dördüncülüğü korumak olacak. Bunu başarmak da kolay olmayacak. İki derbi, bir Karşıyaka bir de Tofaş maçı var geriye kalan. 4 maçlık yenilgi serisi de çabası.

Yine de oyuncularımıza ve teknik heyetimize üstün mücadelelerinden dolayı teşekkürler.

İstatistikler
Haluk Yıldırım 19 sayı 5 ribaund 2 asist
Engin Atsür 18 sayı 2 ribaund 7 asist
Brad Newley 16 sayı 7 ribaund 2 asist
Cevher Özer 15 sayı 17 ribaund 3 asist
Fedor Likholitov 7 sayı 2 ribaund
Muratcan Güler 4 sayı 2 ribaund
Kevin Fletcher 4 sayı 1 ribaund
Adem Ören 2 sayı 3 ribaund
Kerem Özkan 1 sayı 5 ribaund
Marque Perry 0 sayı 1 ribaund 1 asist

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

1 yorum:

Yiğit Berk dedi ki...

mucadele cok ıyıydı ama bı takım bu kadar dış şut uzerınden mucadele etmemelı.son perıyodda neredeyse top içeri inmedi .bana göre yenilginin nedenlerınden bırıde bu oldu.