17 Mart 2010 Çarşamba

Mucize Gerçekleşmedi; 74-82

İlk 5: Engin, Muratcan, Newley, Cevher, Likholitov.

İki takımın toplam 21 sayı ürettiği, çok kısır bir ilk periyot ile başladı maç. Maçın ilk 4 dakikasında bulduğu 3 üçlükle skoru 2-11 yapsa da Oyak Renault, daha sonra savunmamızı sertleştirmemizle periyotu 13 sayıyla kapattılar. Ancak bizde bu süreçte hücumda etkili olamadık bir türlü. Newley'nin 6'sını attığı toplam 8 sayı üreterek, 8-13 yenik kapadık bu periyotu. Şut yüzdemiz felaketti; 3/10 ikilik, 0/6 üçlük.

İkinci periyot karşılıklı basketlerle başladıktan sonra gelen Haluk hamlesiyle maçın çehresi de değişti. Arka arkaya 8 sayı üretti Haluk. Yetmedi 3 ribaund aldı, 3 asist yaptı. Asistleriyle Cevher de oyuna dahil oldu resmen. İlk yarıyı da 9 sayı 5 ribaundla tamamladı, hepsini ikinci periyotta elde ederek. Bu değişen havayla birlikte periyotun bitimine 1.50 kala 35-28 öne geçtik. Ancak ne yazık ki rakibin alan savunmasına geçişiyle hücumda tekrar zorlanmaya başladık ve kalan sürede sayı üretemedik. Aksine fast-break'lerle sayılar yiyince fark kapandı ve son saniyelerde atılan basketle Oyak Renault ilk yarıyı 35-37 önde kapadı. Son 2 dakikanın bilançosu 0-9'luk bir seriydi yani.

Üçüncü periyotta ise yine bir felaket yaşandı. Kafa kafaya giden maç saygıdeğer yöneticimizin oğlu Arın'ın oyuna girmesiyle iyice Oyak Renault tarafına döndü. Önce saçma bir top kaybı yapan, ardından bir faul yapan, yetmemip 3 hücumda rakibini yürüye yürüye yanından geçiren oyuncumuz sayesinde maç bir anda 50-51'den 50-59'a geldi. Alınan molalardan sonra Arın oyundan çıksa da, hücumdaki becerisizlik devam etti. Üstüne üstlük verilen hücum ribaund'ları da devam etti ve son periyota 51-66 yenik girdik.

Son periyotta ise inanılmaz şeyler oldu. Bir ara fark 22 sayıya çıkmışken, yönetici oğlu olmayan, hakkıyla altyapıdan çıkan Kerem'in önderliğinde farklı kapatmaya başladık. 3 sayıya kadar indirdik. Ancak kalan süre çok az olunca ve taktik faulleri rakibimiz kaçırmayınca son darbeyi vuramadık ve maçtan 74-82 yenik ayrıldık.

Böylelikle Oyak Renault'ya üst üste ikinci kez mağlup olmuş olduk Akatlar'da. Banvit'in yenildiği bir maç haftasında bu avantajı kullanamadık ve üçüncülük fırsatını teptik. Ayrıca Telekom ile galibiyet farkı da 2'ye düştü onların kazanmasıyla.

Haftasonu Antalya deplasmanında bir diğer kümede kalma yarışı veren Kepez Belediyesi'ne konuk olacağız. O maçta Lonny Baxter takıma dönecek. Umarım daha iyi bir oyun ortaya koyarak, o maçtan galip ayrılırız...

İstatistikler
Cevher Özer 18 sayı 7 ribaund 2 asist
Brad Newley 14 sayı 4 ribaund 2 asist
Kerem Özkan 13 sayı
Haluk Yıldırım 11 sayı 8 ribaund 9 asist
Muratcan Güler 8 sayı 7 ribaund 4 asist
Fedor Likholitov 5 sayı 4 ribaund 0 asist
Engin Atsür 5 sayı 1 ribaund 1 asist
Adem Ören 0 sayı 1 ribaund 0 asist

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

Hiç yorum yok: