28 Mart 2010 Pazar

Kale Düştü... 66-69

Evet, birçok problemle uğraşıyoruz. Evet, her hafta bir başka eksikle sahaya çıkıyoruz. Evet, maddi sorunlarımız da var. Ancak bunların hiç biri ikisi Akatlar'da oynanan Oyak Renault, Kepez Belediyesi ve Erdemirspor maçlarının tamamının kaybedilmesini normal gibi gösteremez.

Son 1 dakikada verilen hücum ribaund'ları, kaçan bomboş üçlükler, yapılan top kayıpları ve yanlış şut seçimleri. Hepsi mi guard eksikliğinden kaynaklanıyor? Maçın bitimine 11 saniye kala kaybedilen topun bir izahı var mı?

Lig boyunca elde edilen avantaj bitti, gitti. Telekom ile aynı galibiyet sayısındayız artık ve bizim kalan maçlarda bir Banvit deplasmanımız, iki derbimiz var. Bu da ilk 4'ten düşeceğimizin ve saha avantajını yitireceğimizin habercisi olsa gerek.

Gerçekten çok üzücü, çok da sinir edici bir durum. Takımdaki hiç bir eksik şu periyotta 3'de 0 yapılmasını açıklayamaz. Keşke hentbolcularımızı biraz örnek alsanız...

İstatistikler
Brad Newley 15 sayı 2 ribaund 2 asist
Adem Ören 14 sayı
Cevher Özer 10 sayı 6 ribaund
Kevin Fletcher 8 sayı 4 ribaund
Kerem Özkan 5 sayı 3 ribaund 1 asist
Muratcan Güler 4 sayı 2 ribaund 2 asist
Fedor Likholitov 4 sayı 2 ribaund
Haluk Yıldırım 3 sayı 4 ribaund 7 asist
Arın Soğancıoğlu 3 sayı 1 ribaund

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

3 yorum:

Şekerli dedi ki...

Taraftar sahip çıktıda mı hesap soruluyor bu adamlardan? Hentbol maçı 10-15 kişiye oynar, engelli basketbol aynı sayıya oynar, keza voleybol da aynı. Taraftarın, yönetimin sahip çıkmadığı branşlardan ne bekleniyor? Bu adamlar buraya kadar getirmişse eğer öpüpte başınıza koyun.

Ömer dedi ki...

Taraftar sahip çıkmıyor, yönetim yeterince değeri vermiyor diye serip sermeleri, ligde kalma mücadelesi veren takımlara yenilmeleri gerektiği anlamına mı geliyor bu? Benim suçum ne peki? veya bugün salona gidenlerin? Taraftar destek vermiyor diye, Pazar günün Akatlar'da geçirenler de mi sineye çekmeli herşeyi? Bu bahsettiğimiz apayrı şeyler.

Hentbolcularla, Engelli Basketcularımızla ve hatta Voleybolcularımızla aynı kefeye konamaz Erkek Basketbolcular zaten. Gerektiğinde binlerce kişiye oynuyorlar, gerektiğinde boykot da edip destek de veriyoruz, transfer görüşmelerinde de kapıyı diğerlerinin aldığı paranın 10 katından açıyorlar. Keşke diğer branştakiler kadar forma aşkıyla oynasalar.

Yine de bizim oyuncularımızdır, hem severiz, gerektiğinde de eleştiririz. Bunun bu kadar büyük sorun olmaması lazım.

Şekerli dedi ki...

Sevgili Ömer;
Dileğim sizin, benim, bizim gibi insanların çoğalması ama şu bozuk düzende eleştirilmesi gereken bir çok konu varken eleştirinin odağına bu insanların konulması haksızlık. Elbet bu insanlarda eleştirilecektir, ama ilk önce bizler doğruları yapmak zorundayız ki bu insanları eleştirmek için bir nedenimiz olsun.
Biraz bu insanların yerine kendimizi koyarsak onları daha iyi anlayabiliriz.