7 Mart 2010 Pazar

11 avans (38-49), 11 farkla biter; 97-86

Ligin en tehlikeli takımları, ne yapacağı önceden kestirilemeyen dengesiz takımlardır. Bugün kü rakibimiz Aliağa Petkim de bu tanıma fazlasıyla uyan bir ekip. Eğer şutörleri gününde olursa çok farklı maçlar kazanabilecek, sürpriz yapabilecek bir takım, bir gün lig sonuncusundan fark bile yiyebilir. Hatta aynı maç içerisinde de farklılıklar gösterebilir. Mesela bugün kü gibi.

Maçı izlemedim ancak ilk yarı sonucunu (38-49) öğrendiğimde üzüldüm ve açıkcası bu tür bir geri dönüşe çok ihtimal de vermiyordum. Chatman kabullenmesi zor ama artık yok, Baxter cezalı, Fletcher sakat. Bu durumda bir geri dönüş zor gibi geliyordu ancak takımımız yine ters köşe etti herkesi. 11 sayı avans verip, 11 sayı farkla kazandı bu mücadeleyi. Hiç kuşku yok ki Cevher ve Perry önderliğinde 32-13'lük ezici bir üstübnlükle geçirilen 3.periyot bu maçı buraya getirdi.

Birçok sevindirici anektod da çıktı bu maç sonucunda. Perry'nin, Chatman'sal bir performans sergilemiş olması, Likholitov geldiğinden bu yana tartışmasız en iyi maçını çıkarması ve Baxter'ı hiç aratmaması, Newley'nin istikrarlı oyunu, Cevher'in sakatlıktan döndükten sonra yakaladığı form grafiği vs... Her biri elde edilen galibiyet kadar önemli faktörler bizim için.

Bu galibiyetle son 9 haftaya Telekom'un 2 galibiyet önünde giriyoruz. İkili averajda da üstün olduğumuzu düşünürsek, son 9 maçta 3 galibiyetlik bir avantajımız söz konusu ilk 4 için. Tabii bir yandan da gözümüz kulağımız Banvit maçlarında...

Bu hafta ilk yarıdaki maçın rövanşını Aliağa Petkim'den aldık, haftaya da Türkiye Kupası'nın rövanşını Bornova Belediyesi'nden alırsak enfes olacak...

İstatistikler
Brad Newley 23 sayı 4 ribaund 4 asist
Cevher Özer 21 sayı 3 ribaund 3 asist
Fedor Likholitov 20 sayı 14 ribaund 4 asist
Marque Perry 20 sayı 4 ribaund 7 asist
Engin Atsür 10 sayı 2 ribaund 5 asist
Haluk Yıldırım 3 sayı 2 ribaund 1 asist
Muratcan Güler 0 sayı 3 ribaund 3 asist
Adem Ören 0 sayı 1 ribaund

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

Hiç yorum yok: