27 Şubat 2010 Cumartesi

Tello Böyle İstedi; 1-2

Kayseri'de 3 sezondur gol atamadığımızı yazmıştım maç öncesinde. Bu deplasmanda son kazandığımız maçta (Bobo 0-1, 2005-06) golü 6.dakikada bulmuştuk üstelik. Kayserispor'a karşı deplasmandaki gol hasretimiz toplam 354 dakikaydı yani. Neyse ki, Tello güzel bir vuruşla hasreti sadece 2 dakika uzatarak 356.dakikada bitirdi.

Sabah Şili'den gelen haberler sonrası golü atması en anlamlı oyuncu Tell olmuştu, o da boş geçmedi. Ancak golle de duracak gibi değildi. Çalıştı, çabaladı ve ikinci golü resmen 'yoktan varetti'. Hani bir imkan olsa golü Ekrem'e değil, Tello'ya yazmak isterdim. O pozisyondan önce Bobo'nun direkten dönen topu, sonrasında ise Tello'nun -bana göre- yanlış bir pas seçimiyle İbrahim yerine Bobo'yu gördüğü pozisyon var. Bunları biraz dikkatli olup değerlendirsek ilk yarıyı 3 veya 4 golle bile bitirebilirdik.

İkinci yarının ilk bölümlerinde topun kontrolü genelde Kayserispor'daydı. 60.dakika civarında 'başarılı pas' sayılarında bizim iki katımızlardı. Tabii bu birşey ifade etmiyordu çünkü pozisyon girmekte zorlanıyorlardı ve herşey istediğimiz gibi gidiyordu. Bu arada yapılan Ernst-Necip değişikliğini ise beklemiyordum. Necip-Toraman değişikliği daha uygun olurdu sanki, bu takımdan ne olursa olsun en son çıkartılacak adamlardan biridir Ernst gözümde.

Bu değişikliğin ardından gol de gelince tedirgin olmadım desem yalan olur. Aklımın bir köşesinde son 5 dakikada 2 gol yenilerek kaybedilen Bursaspor maçı vardı. Ancak bugün Kayserispor o kadar kötüydü ki kalan sürede de ciddi bir pozisyon üretemediler ve karşılaşma Tello'nun istemesiyle 1-2 lehimize bitti.

Bu sonuçla hem BEŞİKTAŞ'ımız, hem Tello, İlker Meral yönetimindeki maçlarda 2'de 2 yapmış oldu (diğer maç 2.hafta 2-0 Antalyaspor). Beyaz forma ile uzun süre sonra maç kazanmış olduk. Taraftarımızdan da bahsetmezsek olmaz. Yapılabilecek en iyi deplasman tribününü yaptılar. İstanbul'un kalabalık gitmesi çok net belli etti kendini. Hepsinin yüreklerine sağlık...

10 gün dinlenme zamanı şimdi, arada havadan gelecek 3 puan ve İstanbul BŞB erteleme maçıyla beraber bir daha ki deplasmanımız olan Denizlispor maçına 48 puan ile çıkabilmek umuduyla...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Kayserispor - 2009/10 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2009/10

Hiç yorum yok: