13 Şubat 2010 Cumartesi

Telekom'a yine farklı 'tarife'; 78-95

İlk 5: Chatman, Newley, Muratcan, Adem, Baxter

Bu maça bazı bölümleri hariç ilk yarıdaki maçın kopyası oldu desek yanlış olmaz. İlk maçtaki gibi fırtına gibi başladık maça. 4-21'di skor bir ara. İlk periyotun kalan dönemlerinde de bu üstünlüğü koruduk ve ilk periyotu 14-31 önde kapadık. İkinci periyotta ise Türk Telekom dengeyi kurdu oyunda. Ancak onlar kötü üçlük yüzdesiyle oynarken, bizim iyi bir yüzde tutturmamız sayesinde farkı koruduk periyotun büyük bölümünde. Hatta son bölümde farkı açtık da biraz ve ilk yarıyı 31-51 önde kapadık.

İkinci yarı devre arası yaşanan tribün olayları nedeniyle baya geç başladı. O süreçteki tek korkum takımın soğuması ve bunun oyuna kötü bir yansıması olmasıydı. Ara ara farkın kapandığı anlar da oldu ama o kritik anlarda bir şekilde skor üretip rakibin ümitlenmesine izin vermedik. Üçüncü periyotu da 56-72 önde kapadık böylece.

Son periyotun başında ise üst üste isabetli şutlar sokarak farkı tek haneli sayılara indirdi Türk Telekom (67-76). Ancak biz yine toparlanıp farkı açmayı başardık ve maçın bitimine 4 dakika kala Engin'in 2 isabetli üçlüğüyle maçı kopardık.

İlk yarıda 19 sayı farkla yendiğimiz Türk Telekom'u bu kez 78-95, yani 17 sayı farkla yendik. Ters geliyor dediğimiz Türk Telekom'u iki maçta da öyle bir yendik ki, senelerin acısını çıkarmış olduk. Hem de Banvit'in deplasmanda önemli bir galibiyet çıkardığı haftayı kayıpsız geçerek üçüncülüğümüzü koruduk. Şimdi lige bir hafta sıra veriyoruz, gözler kulaklar Pazartesi günkü kura çekimine çevriliyor...

Devre arasındaki olaylarla ilgili ise söylenecek çok şey yok. Futbol başta olmak üzere birçok branşta bize karşı ezilen insanlar bu kez komplekslerini dışarı vurmuşlar. Allah hepsine akıl fikir versin...

İstatistikler
Lonny Baxter 23 sayı 9 ribaund 1 asist
Mire Chatman 21 sayı 7 ribaund 5 asist
Muratcan Güler 11 sayı 3 ribaund 3 asist
Brad Newley 10 sayı 6 ribaund 2 asist
Adem Ören 9 sayı 3 ribaund 1 asist
Engin Atsür 8 sayı 1 ribaund 3 asist
Kevin Fletcher 6 sayı
Fedor Likholitov 3 sayı 3 ribaund
Haluk Yıldırım 2 sayı 2 ribaund 4 asist
Arın Soğancıoğlu 2 sayı

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yazık çok yazık.. Çocuklara basketbolu sevdirelim diyoruz, devre arasında tir tir titreyen çocuklarımızla maçı terkediyoruz. Bir daha ben oğluma nasıl basket maçına gidelim diyebilirim? Bu Ankaragüçlü canileri maça alan zihniyete de polise de o şahane Beşiktaş taraftarına saldıran hayvanlara da yazıklar olsun!