7 Şubat 2010 Pazar

%100 Baxter!; 91-73

İlk 5: Chatman, Engin, Newley, Cevher, Baxter

Başlıktaki günün kahramanından başlayalım.; 9/9 ikilik, 3/3 üçlük, 5/6 serbest atış ve toplamda 32 sayı. Hücumda etkin olduğunu biliyordum ama savunmadaki zaaflarından dolayı Likholitov'un oynamasını istemiştim. Özür diliyorum Baxter'dan bu performans sonrası. Bugün adeta 'kontenjan konusunda adımı ağzına alma' dedi resmen. Maçın adamı olmasını geçtim, yılın en çarpıcı performanslarından biri şüphesiz.

Skor aldatmasın kimseyi diyerek maça dönelim. Ligdeki kötü konumuna ve coach değişikliğine rağmen canla başla mücadele etti Mersin BŞB ve maçın bazı bölümlerinde çok ciddi sorun oldular başımıza. Özellikle ilk periyotun sonu ve ikinci periyotun başında açılan farkı kapamaları ve üçüncü periyotta bizim 14-0'lık seriyle skoru 37-35'den 51-35'e taşımamızdan sonra tekrar geri dönüşleri takdire değerdi.

Üçüncü periyottan bahsetmişken bu periyotta attığımız 25 sayının 21'inin üçlüklerden geldiğini yazmayı unutmayalım. 37-35 olan skor 49-35'e 4 üçlükle geldi ve bu üçlükler 4 ayrı oyuncumuz tarafından atıldı.

Maçta bizim adımıza üzücü olaylar da yaşandı. Cevher ve Engin'i tekrar sakatlığa kurban verdik. Özellikle Cevher'in durumunun ciddi olabileceği söyleniyor. Hakemin ayağına basarak ayağını burkmuş. Engin ise Muratcan ile çarpışmış. Umarız ciddi değildir sakatlıkları çünkü çok önemli bir periyota gireceğiz takım olarak.

Bu sakatlıklardan sonra herhalde 125bin dolarlık ek ücret ödenir ve tüm yabancılarımız kadromuzda görebiliriz bundan sonra. Daralan rotasyona iyi bir çözüm olabilir.

Haftaya Ankara'dayız, rakip Telekom... Üçüncülüğü korumamız yolunda çok ciddi bir sınav ancak şu an ne desek boş, önce haftaiçi sakat oyuncularımızdan gelecek haberleri beklememiz gerekiyor...

Oyuncularımıza ve teknik heyetimize tebrikler...

İstatistikler
Lonny Baxter 32 sayı 3 ribaund 1 asist
Mire Chatman 17 sayı 7 ribaund 5 asist
Brad Newley 17 sayı 5 ribaund
Haluk Yıldırım 9 sayı 4 ribaund 6 asist
Engin Atsür 6 sayı 2 ribaund
Adem Ören 5 sayı 7 ribaund 1 asist
Cevher Özer 3 sayı
Muratcan Güler 2 sayı 2 ribaund
Kerem Özkan 0 sayı 2 ribaund
Fedor Likholitov 0 sayı 1 ribaund

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10

Hiç yorum yok: