10 Aralık 2009 Perşembe

Liderlik şansını teptik; 81-60

Eurocup'ta 5.hafta maçına çıkmadan önce gruptaki diğer maçın skoru bize bugün kazanmamız halinde liderliği garantiletecek şekildeydi. Chevakata, bizim ardımızdan üçüncü sırada bulunan Hatis Erivan'ı 91-82 yenmiş, bize güzel bir asist yapmıştı. Ancak biz bu asisti gole çeviremedik ve liderlik şansımızı teptik.

Maç öncesi bizi umutlandıracak bir tablo da yoktu zaten ortada. Ligde son 3 maçını kaybetmiş, Akatlar'da Hatis Erivan'dan fark yemiş bir takımın Athinaikos'u deplasmanda yenmesi düşük bir olasılıktı. Ki bu düşük olasılıkta gerçekleşmedi. Rakibe ilk periyotta iyi bir direnç gösterip, hatta bu periyotu 23-25 önde kapamamıza rağmen ikinci periyottan itibaren işler tersine dönmüş. İkinci 10 dakikada atılan sayı sadece '7'. Rakibi de durduramayınca soyunma odasına 41-32 yenik girmişiz. Üçüncü periyotta da hücumdaki etkisizliğimiz devam etmiş, periyot skoru da 20-10 olunca son periyota da 61-42 yenik girmişiz. Son periyot da rolantide geçirilmiş ve maç 81-60 Athinaikos üstünlüğü ile bitmiş.

Bu sonuçla Athinaikos grup liderliğini garantilemiş oldu. Biz, gelecek hafta Hatis Erivan deplasmanında ikincilik için mücadele vereceğiz. Grubu ikinci bitirmek için kazanmamız şart. Tabii Hatis Erivan için de kazanmak şart çünkü onlar yenilir, Chevakata da son maçında Athinaikos'u yenerse bu sefer Hatis Erivan elenecek...

İstatistikler
Shavonte Sade Zellous 15 sayı 4 ribaund 3 asist
Esra Erden 12 sayı 2 ribaund 2 asist
Dubravka Dacic 10 sayı 8 ribaund
Sandra Mandir 8 sayı 4 ribaund 4 asist
Gergena Branzova 7 sayı 1 ribaund
Naile İvegin 6 sayı 3 ribaund 2 asist
Melek Bilge 2 sayı 1 ribaund
Nazlı Güler 0 sayı 6 ribaund 1 asist
Tuğba Taşcı 0 sayı 1 ribaund 3 asist
Ayşe Çora 0 sayı 1 asist

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10 - Avrupa'da Bayan Basketbol Takımımız

Hiç yorum yok: