3 Aralık 2009 Perşembe

15.Hafta | BEŞİKTAŞ - Diyarbakırspor

BEŞİKTAŞ - Diyarbakırspor
Tarih: 4 Aralık 2009
Saat: 20:00
Stad: BJK İnönü
Hakem: Bülent Yıldırım
Sivasspor maçı öncesi rehavete kapılır mıyız sorusu vardı akıllarda. Benim içim rahattı. Sivok-Ferrari ve önlerinde iki Alman oyuncunun oynayacağı bir takımın rehavete kapılacağını düşünmüyordum, ki yanılmadım da. Ancak yarın ki maç öncesi bazı sorular benim de aklımı kurcalamaya başladı. 'Rehavet' konusunda olmasa da akılların kritik Cska Moskova maçında olmasıyla ilgili birkaç şüphe var aklımın bir köşesinde.

8 haftalık seri ve geçen hafta alınan 3 önemli galibiyetle birlikte gelinen noktada yapılacak olası bir puan kaybı keyfimizi kaçırır. Bu kadar güzel bir serinin zorluk derecesi daha yüksek maçlarda bitmesi gerekir. Bu yüzden ilk dakikadan itibaren kontrolü ele alarak, sakin oynayarak ve son vuruşlarda etkili olarak maçı en kısa sürede lehimize çevirirsek bizim için iyi olur...

Bir Cuma günü kazanıp Salı gününe konsantre olmaya başlamak, bir yandan da haftasonu diğer rakiplerin maçlarını avuçlarımızı ovuşturarak beklemek... Düşüncesi bile güzel.

* İki takım Cuma günü 21.kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 20 maçın 10'unu biz, 5'ini Diyarbakırspor kazandı, 5 maç ise beraberlik ile sona erdi. Attığımız toplam 32 gole, Diyarbakırspor 18 gol ile cevap verdi..

* İstanbul'da oynanan maçlarda Diyarbakırspor'a hiç yenilmedik. İnönü'de oynanan 10 maçın 8'ini biz kazandık, 2'si ise berabere bitti. İnönü'deki son maç 28 Ağustos 2005 günü oynandı ve 1-1 bitti.

* İki takım arasında oynanan son maç 10 Şubat 2006'da oynandı. Diyarbakır'daki maçta bir Cuma günü oynanmıştı ve maçı 3-1 kazanmıştık. Gollerimizi Bobo, Gökhan Güleç ve Tomas Jun kaydetmişti.

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Diyarbakırspor - 2009/10 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2009/10

Hiç yorum yok: