26 Kasım 2009 Perşembe

Dayandık, kazandık; 0-1

Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçımıza bir şeyleri umut edebilecek ve önümüze bir hedef koyabilecek şekilde çıkmak istiyorduk. Ancak birçoğumuz bunun için oluşacak ortamın kendi maçımızdan değil, Cska Moskova - Vfl Wolfsburg maçından çıkacak sonuç ile mümkün olacağını düşünüyorduk. Yanıldık, hem de çok fena! :)

Vfl Wolfsburg 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve 2-1 yenildi. Bu sonuç bize de bugün kazanmaktan başka çare bırakmadı. Old Trafford'da bir maça çıkıyorsunuz ve muhakkak kazanmanız gerekiyor. Futbol ile ilgili yaşanabilecek en büyük stres ve sıkıntı bu olsa gerek.

İlk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü rakibe kaptırmamıza rağmen geçit vermiyoruz. Vidiç'in kornerden gelen topu geldiği yere yollamasını ayırıyorum tabii. Daha sonra beklemediğimiz bir anda öne geçiyoruz. Tello'nun golü "şut çekmek her zaman iyidir" dedirtiyor ve aynı zamanda heyecanlandırıyor. Ardından bir topumuz da direkten dönüyor. Fink, Fenerbahçe'ye attığından kolayını direğe nişanlıyor. O pozisyonu da gole çevirseydi bu taraftar için ne anlama gelirdi kendisi artık bilemiyorum :). Tabii biz bu arada tüm bu olanlara rağmen hala "son düdük çalmadan bu iş bitti denmez" modundayız. Malum, bu staddaki son Şampiyonlar Ligi maçında son 6 dakikaya 3-1 mağlup giren ama maçı 3-3 bitirmiş Manchester United var karşıda. İlk yarı bitiyor. Birçoğumuz muhtemelen hala inanmıyor maçı kazanabileceğimize.

İkinci yarı başlıyor, dakikalar geçiyor ve eminim dakikalar geçtikce en fazla kullanılan fiil "dayanmak" . "Hadi dayanalım biraz daha be", "dayanın be çocuklar", "15 dakika kaldı dayanın Allah rızası için..." gibi gibi. Bu yüzden bu fiilin çekimlenmiş hali başlıkta ya zaten :) .
Son düdükten hemen önce kalp krizi geçirtecek 2 de pozisyon atlatıyoruz. Rüştü'ye sevgiler bu arada... Ve ardından son düdük. O nasıl bir rahatlıktır, nasıl bir mutluluktur? Chelsea'den sonra Manchester United'ı da deplasmanda yeniyoruz... 15.Şampiyonlar Ligi maçımızda 2.deplasman galibiyetimizi alıyoruz. Her sezonun aksine, bu yıl ise deplasmanda daha başarılı bir performans sergiliyoruz. Her Şampiyonlar Ligi maceramızdaki sürprizlerimizden birine daha imza atıyoruz. Yine Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetsiz veda etmiyoruz. Yine en az 4 puanı buluyoruz vs vs...

Kısacası mutluyuz ve umutluyuz. Cska Moskova maçını heyecanla beklemek için bir neden "doğurttuk" resmen. Ve bu heyecanı 15 gün boyunca yaşamak anamızın ak sütü gibi helal hepimize.

Teşekkürler bu sonsuz mutluluk için beyler...

Maç ile ilgili sayfalar: Avrupa'da BEŞİKTAŞ I (İstatistikler) - Avrupa'da BEŞİKTAŞ II (Yıllara göre maç dağılımı) - Şampiyonlar Ligi'nde BEŞİKTAŞ - 2009/2010 Şampiyonlar Ligi - 2009/10 İstatistikler

Hiç yorum yok: