20 Ekim 2009 Salı

Beklenmedik yenilgi; 74-69

Rakibimiz her ne kadar bizim seviyemizde bir takım olmasa da dikkatli olmamız gerektiğini söylüyorduk ama ne olursa olsun bir yenilgi benim için şaşırtıcı olacaktı. Ki oldu da. Zaman zaman ritmimizi bulup, geriden gelerek eşitliği sağladığımız maçta rakibimize 74-69 mağlup olduk. Maç boyunca rakibimizi takip ettik diyebiliriz. Öyle ki, tüm periyotları önde kapadılar (25-19, 45-39, 62-57, 74-69).

Rövanş maçı için çok da kötü bir sonuç sayılmaz bu skor ancak kendimizi boşu boşuna strese sokmanın da bir anlamı yoktu. Mire Chatman'ın 3 sayıda kalması ve hücumda istenileni verememesi ile basit top kayıplarımız yenilginin başlıca nedenleri olarak sayılabilir.

Olumlu şeyler de oldu elbette. Lonny Baxter'ın son periyotta da hücumda etkili gözükmesi önemliydi. Geldiğinden bu yana ilk yarılarda etkili, ikinci yarılarda ise yorgun görüyorduk kendisini. Ayrıca Cevher'in geçen sezondan bir bukle sunup, 20 sayıya ulaşması da güzeldi.

Kazanmamiz gerekirdi bugün, olmadı. Gelecek Salı günü daha dikkatli olursak, bu turu geçen taraf biz oluruz. Ancak öncelikle hücuma çıkarken basit top kayıplarını durdurmamız gerekiyor. Tabii bir de bugün 25 sayı 16 ribaund ile oynayan oyuncularını (Conley) iyi savunmamız.

Önce Antalya BŞB, ardından Raiffeisen Wels. Akatlar'da iki zorlu maç bizi bekliyor...

İstatistikler
Cevher Özer 20 sayı 6 ribaund 1 asist
Lonny Baxter 19 sayı 7 ribaund 3 asist
Brad Newley 12 sayı 3 ribaund 2 asist
Muratcan Güler 8 sayı 4 ribaund 2 asist
Kevin Fletcher 7 sayı 3 ribaund 0 asist
Mire Chatman 3 sayı 7 ribaund 4 asist
Haluk Yıldırım 0 sayı 4 ribaund
Adem Ören 0 sayı 1 asist

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2009/10 - Avrupa'da Erkek Basketbol Takımımız

1 yorum:

inönü cehennemi dedi ki...

chatman oyuna ağarrlığını koyabilseydi çok farklı kazanırdık