17 Ekim 2009 Cumartesi

3 puana 3 fire; 2-1

Maç ne güzel başlamıştı halbuki. Bobo -100.lig maçında gol atması güzel oldu- ve Nihat suskunluklarını bozmuştu, takım uzun süre sonra rahat bir maç izletiyordu -oyun olarak olmasa da skor olarak-, gollerden sonra protesto yapılıyordu, tribünde hiç bir olay çıkmıyordu. Ancak ne olduysa 75.dakika'dan sonra oldu. Bu rahatlığı bize fazla gördüler. Önce Sivok sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Yetmedi, 8 dakika sonra Ernst'e kırmızı kart çıktı. Biz bu eksikler nedeniyle gelecek haftaki Eskişehirspor deplasmanını düşünürken, yetmedi dahası var dediler Ferrari'yi de dışarı aldılar.

9 haftası geçen sezonda en çok sahada kalan 3 oyuncumuzu kaybettik. Bu 3 oyuncudan sadece Ernst bir maçta oyundan çıkarılmıştı ve bu hareket büyük tepki almıştı. Şu an sokakta herhangi bir BEŞİKTAŞlı'yı çevirip, en güvendiği 3 oyuncuyu sorsak cevap Sivok, Ferrari, Ernst olacaktır. En azından benim için böyleydi.

Maça dönecek olursak; 2-0'ı çok da bir şey oynamadan elde ettik. 2-0'dan sonra da pek bir şey yapmadık. Serdar Özkan ve özellikle Uğur'un kaçırdığı pozisyonlar akıl almazdı. Nihat - İbrahim Üzülmez değişikliğine anlam verememiştim. İbrahim Toraman'ın ise 90 dakika sahada kalması hataydı, ki kendisi penaltı pozisyonundan önce oyundan düştüğünü resmen belli ediyordu. Ancak Denizli'nin maç sonu "Nihat'ın sakatlığı yüzünden İbrahim Üzülmez'i oyuna soktuk, yoksa Toraman çıkacaktı" açıklaması en azından bariz bir hataya kurban gitmemişiz dedirtti.

Denizli'ye Ekrem'i sağ bek'e yerleştirttik, Fink'i tercih etmeyeceğini biliyorduk, bu yüzden maç eksiğini kapaması açısından İbrahim Toraman'ın ön liberoda oynamasına da eyvallah denilebilir. Ancak Yusuf yerine Serdar Özkan ilk 11'de yer almalıydı. Normalde kendisinden pek hazmetmem ama bu aralar ilk 11'i hakettiğini düşünüyorum.

Galibiyet güzel, biri hükmen olmak üzere arka arkaya kazanılan 3 galibiyet güzel. Ancak şunu da unutmamak lazım; Ligde kazanılan biri hükmen 4 galibiyet de an itibariyle ligin dibinde bulunan 6 takımdan 4'üne karşı. Büyük bir iş başarmışlığımız veya tablonun iyileştiği vs yok yani.

Bu dönemde oynanacak Eskişehirspor maçı bir sınav niteliğinde olabilirdi, ancak bugün verilen 3 fire ile birlikte o sınav daha da zorlaştı. Alnımızın akıyla çıkabilirsek bu 3 fireye rağmen, o zaman belki bir şeylere inanabiliriz...

Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs Kasımpaşa - 2009/10 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ - 2009/10 İstatistikler

2 yorum:

SirEvo dedi ki...

Ferrari'nin yediği kart deyim yerindeyse skandal..

Altan Koçak dedi ki...

Cumartesi akşamı Beşiktaş aleyhine verilen penaltı, Pazar akşamı Mecidiyeköy'de verilemeyenler. Ne güzel "iş" bu.