6 Eylül 2009 Pazar

SET'yi İkinci olarak tamamladık... 72-98

Belçika'da düzenlenen Schweppes European Trophy'de iki Belçika ekibini geçerek finale yükselen Erkek Basketbol Takımımız, finalde Fransız ekibi BCM Gravelines'e 98-72 mağlup olarak turnuvayı ikinci olarak tamamladı.

Takımımız, ilk periyodu 24-23, devreyi ise 47-44 geride kapamış. Üçüncü periyodda özellikle Cevher'in sorumluluk almasıyla 23.dakikada 53-52 öne dahi geçmişiz. Ancak bu dakikadan sonra hücümda büyük bir tutukluk başlamış. Periyodun son 7 dakikasında rakibimiz 5-23'lük bir seri yakalamış ve son periyoda 58-75 önde girmiş. Son periyodda da farkı iyice açarak maçı 98-72 kazanmış.

Hazırlık döneminin ardından yoğun bir turnuva programına girmek etkilemiş olmalı takımı. 4 günde 3 maç oynayan takım, 3.maçın ikinci yarısında oyundan iyice kopup gitmiş. 53-52 öne geçtikten sonra, maç sonunda 26 sayı fark yemenin başka bir açıklaması yok benim için. Son 17 dakikanın skoru 19-46.

Yine de oyuncularımıza ve teknik heyetimize teşekkürler. Sezon öncesi güzel bir heyecan yaşattılar bize. Kupayı alsaydık süper olurdu ama olmadı. Canları sağolsun.

Bu arada sezon öncesinde bir ciddi turnuvaya daha katılacağımızı hatırlatalım. 23-26 Eylül tarihleri arasında Bandırma'da düzenlenecek olan 4. Banvit-TÜBAD Basketbol Turnuvası'nda yer alacağız. Maç programı daha açıklanmadı. Bu turnuva da, Ekim başında yapılacak Türkiye Kupası elemeleri öncesi güzel bir fikir verebilir bizlere takımımızla ilgili.

2 yorum:

Smyrna dedi ki...

ben anlamıyorum basket şubesine yapılanları.

yatırım yapmak da saçma geliyor artık sayelerinde. nasılsa takımın 1 sene sonra her türlü dağılacağını biliyorum. bu seneki kadro yine 5. liği 4.cülüğü zorlar ancak sene sonu yine takım değişecek nasılsa.

hangi işimiz doğru ki basketbol şubemiz doğru olsun...

Ömer dedi ki...

Bu sene coach'umuz Burak Biyiktay sayesinde biraz bu ezberi bozduk iste. Kadronun genel yapisi korundu, sadece yabanci takviyeleri yapildi. Yerli kadrosuna da Milli bir oyuncu kattik.

Yari finalden otesini gormek su an icin cok zor. Ancak kadronun 4-5 sene sonra ilk kez korunmasi bile sevindirici.