3 Eylül 2009 Perşembe

Schweppes European Trophy

Bu yıl 4.kez düzenlenecek ve 8 takımın katılacağı Schweppes European Trophy 2009'a Erkek Basketbol Takımımız da davet edilmiş. Turnuva afişlerinden anladığım kadarıyla Alman ekibi Ewe Oldenburg turnuvaya katıl(a)mayınca, bizi davet etmişler.

3-6 Eylül arasında Belçika'da düzenlenecek turnuvanın değişik bir statüsü var. Toplam 10 maçın oynanacağı turnuvada, yedincilik ve beşincilik maçları yok. Ancak 5-8.cilik arası klasman maçları yapılacak. Yani sıralamada ilk 4 takımdan sonra elde iki tane beşinci, iki tane yedinci olacak. Biz ilk gün kazanırsak, o iki'lemelerden kurtulacağız tabii.

Takımlar birbirleriyle de eşleştirilmiş. İlk günkü rakibimiz Belçika ekibi Spirou Charleroi. Rakibimizle 2005/06 sezonunda Uleb Kupası'nda aynı grupta yer almıştık. Deplasmandaki maçı 71-56 kaybederken, İstanbul'da 79-56 kazanmıştık. Bu da ekstra bir not olsun.

Maçımız Perşembe günü TSİ 21.25'te başlayacak. Kazanırsak Cumartesi günü TSİ 21.55'te Ooestende (Belçika) - Strasbourg (Fransa) ikilisinin galibiyle karşılaşacağız. Kaybedersek de bu maçın kaybedeni ile Cuma günü TSİ 21.25'te oynayacağız...

Turnuvanın tam programı için tıklayın .

Hiç yorum yok: