13 Eylül 2009 Pazar

Bayanlar ve Erkeklerde Plaj Voleybol'undayız...

Kulübümüz yeni bir branşta daha yer almaya karar vermiş; Plaj Voleybolu. Akla ilk gelen soru "Bayan ve Erkek Voleybol takımlarımıza ne kadar sahip çıkıyoruz ki, bir de Plaj Voleybol'unda yer alıyoruz" oluyor haliyle. Ki ben hala cevabını bulamadım. Ancak tüm bu olumsuz düşünceleri bir tarafa bırakırsak kulübün girişimciliği insana keyif veriyor.

Biraz da yeni branşımızdan bahsedelim. 2009/2010 sezonu Plaj Voleybol Ligi'nin Federasyon destekli ilk sezonu. Bir süredir yapılan eğitim ve seminer ile bazı temel noktalar oturtulmaya çalışılıyor. Eylül ayı başladığından beri bu konuda yoğun bir program var.

Son olarak dün ve bugün (12-13 Eylül) Plaj Voleybol Ligi'ne resmen katılacak takımları belirlemek için eleme maçları oynanmış. Erkeklerde 12, Bayanlarda 9 takım lige katılmak için başvuru yapınca, böyle bir uygulamaya gidilmiş. Elemeler sonunda 8'er takım liglere katılma hakkını kazanmış.

Eleme Sonuçları
Kulübümüz, hem bayanlarda hem erkeklerde bu 8'er takım arasında yer alıyor. Erkek Takımımız, Halkbank, Odtü ve Hopa Belediyesi ile aynı grupta yer alıp, 3 maçını da kazanmış ve grubunu lider bitirmiş. Bayan Takımımız ise Tireboluspor'a yenilip, Alanya Belediyesi'ni yenmiş ve grubunu ikinci tamamlamış.

Lig Statüsü
8'er takımın katılacağı liglerde, normal sezon 14'er hafta olacak. Birinci hafta maçları 18/19 Eylül tarihlerinde oynanacak. Grup maçlarını ilk 4 sırada tamamlayan ekipler Final grubu'na yükselecekler. 6 maçlık 4'lü Final Grubunu birinci bitiren ekip sezonu şampiyon olarak tamamlayacak.

Maçlarımız oynandıkca burada da yazıp çizeceğiz Plaj Voleybol Takımlarımız hakkında... Yeni branşımız kulübümüze hayırlı olsun.

Eleme gruplarının puan durumları için tıklayın.

Hiç yorum yok: