21 Ağustos 2009 Cuma

İbrahim Kaş

İbrahim Kaş geri döndü, iyi de yaptı. Sivok-Ferrari ikilisinden başka "stoper" tanımına tamamen uyan tek alternatif İbrahim Toraman'dı. Bu durum 3 kulvarda yarışacak bir takım için handikap olabilirdi. Bunu bir nebze olsun ortadan kaldırdık, hem de etini budunu bildiğimiz, neyi iyi neyi kötü yaptığını bildiğimiz bir oyuncuyla.

Yine de tüm bu olumlu gelişmeler yaşanırken, yönetimin bu konuda da elini yüzüne bulaştırmasını es geçmemek lazım. 1 yıl 4 ay önce sözleşmesi bittiği halde kendisiyle ilgilenmeyip, elinden kaçırdığın oyuncuyu 1 yıl 4 ay sonra "kiralamak", daha doğrusu kiralamaya çalısmak nasıl bir çelişkidir, anlamak mümkün değil. Tüm bunların kötü yanı ise bu tür çelişkilerin artık camia içerisinde yadırganmaması.... İbrahim Kaş geri döndü, iyi de oldu. Ancak gelecekle ilgili soru işaretlerine bir tane daha eklendi, hem de elde onlarca varken..

Yönetimle ilgili yazıp, içimizi kararttıktan sonra bir iki istatistik verelim İbrahim Kaş ile ilgili. Sanırım geçen sezon Getafe formasıyla 7 maça çıkmış. Peki daha evvel ki sezonlarda ne yapmış derseniz, istatistikler şöyle; 2007/08 sezonunda Süper Lig'de sahaya çıktığı maç sayısı 15. İlk 11'de sahaya çıktığı maç sayısı 13, 90 dakikayı tamamladığı maç sayısı ise 11. Toplam 1111 dakika sahada kalmış. Bu süreçte 3 gol atıp, 2 sarı kart görmüş. Şampiyonlar Ligi'nde toplam 3 maça çıkmış, 1'inde 90 dakika sahada kalmış ve toplam 200 dakika oynamış. Türkiye Kupası'nda ise 6 maçta oynamış, tamamında ilk 11'de oyuna baslamış ve 5'inde 90 dakikayı tamamlamış. Kendisi 2007/08 sezonunda Türkiye Kupası 'nda en çok oynayan oyuncumuz olmuş.

Hiç yorum yok: