21 Temmuz 2009 Salı

Basketbolda 2 Transfer: Engin Atsür ve Brad Newley

Erkek Basketbol Takımımız, bugün 1 yerli, 1 yabancı oyuncu transferi yaparak, transferi şimdilik kapadı. Takımımız, bir süredir dirsek temasında olduğumuz milli oyun kurucu Engin Atsür ve son 2 sezondur Yunan Ligi'nde forma giyen Avustralyalı forvet Brad Newley ile 1'er yıllık anlaşma sağladı.

Yıldızı NCAA'de oynarken parlayan ve 2006 Dünya Şampiyonası'nda iyi bir turnuva geçiren Engin Atsür 2008/09 sezonunun büyük bölümünü topuğundaki sakatlık nedeniyle oynamadan geçirdi. Bu yıl fazla süre alarak kendini göstermek ve tekrar kanıtlamak isteyen oyuncu bizimle anlaştı. Yeni oyuncumuz A Milli Takım Eurobasket 2009 aday kadrosunda da yer almakta.

Brad Newley ise 2003 yılında Avustralya Milli Takımıyla U-19 Dünya Şampiyonluğu yaşadıktan sonra 2007 yılına kadar spor yaşantısına ülkesinde devam etti. Oyuncumuz son 2 sezonu ise Yunan Ligi'nde geçirdi. Newley özellikle iyi bir şutör olarak tanınıyor.

Geçmiş sezonlardaki transfer politikalarının aksine ilk etapta kadrosunun iskeletini koruyan ve gerekli bölgelere nokta transferler yapan takımımız, bu transfer stratejisi sayesinde büyük ihtimalle geçmiş sezonlarda yaşanılan maddi sorunları da yaşamayacak. Son derece dengeli harcanan bütçe sebebiyle daha huzurlu bir sezonun geçirilmesi olası gözüküyor.

20 Temmuz 2009 itibariyle Erkek Basketbol Takımımız'ın kadrosu ise şöyle;
Mire Chatman
Engin Atsür
Arın Soğancıoğlu
Brad Newley
Haluk Yıldırım
Muratcan Güler
Ömer Ünver
Lonny Baxter
Cevher Özer
Kevin Fletcher
Kerem Özkan
Adem Ören

Hiç yorum yok: