13 Mayıs 2009 Çarşamba

TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONU: BEŞİKTAŞ!!!

Bariz hakem hataları, başımızdaki teknik direktörlerin yaptığı hatalar, takımın zaman zaman yaşadığı formsuzluk nedeniyle öyle ya da böyle 6 maçlık bir seri oluşmuştu. Bu seri rahatsızlık verici bir hal almıştı ve artık bu duruma el koymamız gerekiyordu. Kupa maçı, rakibin strese girecek olması nedeniyle iyi bir fırsattı. Lig maçını kazanan Fenerbahçe'nin, oyuncularımızı, teknik heyetimizi ve taraftarımızı hırslandırdığı da bir gerçekti. Belki o maçı kazansak bu maçın skoru değişik olabilirdi. Ancak o maçı kaybedince, bu maç daha da kritikleşti ve önemi daha da arttı bizim için.

Maçın başında öne geçmek iyi oldu. Ancak golden sonra duraksamamız, oyunu daha çok kendi yarı alanımızda kabullenmemiz bu maçın zor geçeceğini düşündürttü. Gerçi 1-0'ken Bobo'nun kaçırdığı pozisyonla işimizi biraz da kendimiz zora soktuk. Ardından Guiza'nın golü ve 1-1. Kendisinin sadece bize karşı coşması hakikaten tuhaf. İlk yarı bittiğinde hafif bir endişe vardı bende. Bu endişe Fenerbahçe'den dolayı kaynaklanmıyordu. Yedeklerimize baktıkca oyuna yapılabilecek hamle sayısının ilgili kuşkularımdan dolayıydı. Sırf bu yüzden Yusuf-Tello aynı anda maça başlamasını istiyordum.

İkinci yarının başında da Bobo ile pozisyona girdik, yine olmadı. Tam televizyon başında Bobo'nun formsuzluğuyla ilgili konuşurken, 35 metreden attığı gol ile söylediklerimi bir nevi ağzıma tıktı. Ardından bir gol daha. 3.golde Yusuf'un katkısını gözardı etmemek lazım. Rahatladıkca daha iyi oynadık ve güzel bir verkaç ile 4.golü de bulduk.

Penaltı pozisyonu için hakemin hediyesi denilebilir ancak. Ancak 2.golden hemen sonra taraftarlarımızın dalga mayetinde '3-3-3' şeklinde bağırması, penaltıyı da anlamlı kıldı.

Son 4 sezonda 3.Türkiye Kupası. Harika bir istatistik. Tek harika istatistik, bu da değil. Fenerbahçe'nin kupa alamama serisinin devamı, Türkiye Kupaları'nda bize karşı yine galip gelememeleri (son galibiyet 4 Mayıs 1983), bize karşı yine finalde sevinememeleri vs vs... Çifte kupa hayalleri kuruyorduk sezonun başından beri. İlki gerçekleşti. Ancak işimiz burada bitmedi. İnşallah 3 maç sonra, bugün kazanılan kupayı daha da anlamlaştıracağız...

19 yıl sonra yaşanacak ilk duble için sadece 3 maç kaldı....

Maç ile ilgili sayfalar: - BEŞİKTAŞ vs Fenerbahçe - 2008/09 Türkiye Kupası'nda BEŞİKTAŞ - İstatistikler 2008/09 - Derbiler 2008/09 - Türkiye Kupası Tarihi I - Türkiye Kupası Tarihi II

2 yorum:

Smyrna dedi ki...

çok güzel oldu şık şık şık çok güzel oldu :)

Ömer dedi ki...

enfes oldu enfes.

19 yil sonra yapilacak tarihin ikinci duble'sine az kaldi! ;)