4 Nisan 2009 Cumartesi

26.Hafta | BEŞİKTAŞ 1-0 Kayserispor

Son 4 maçtır yenmeyi bırak, gol dahi atamadığımız bir rakibi yenmek güzel. Çok değerli bir 3 puan oldu. Liderliği bu hafta da devralamadık ama sorun değil, acelemiz yok.Maça gelirsek; Baskılı başladığımız maçın gidişatı ilk 15 dakikada çıkan 3 sarı kart ile az çok belli oldu. En az 1 oyuncunun kırmızı kart ile oyun dışı kalacağı anlaşıldı. Maç başladıktan yarım saat sonra Kayserispor 10 kişi kaldı. Ali Turan'ın ikinci sarı kartı kimilerine göre ağır bir karar oldu. Peki Ali Turan'ın sarı kartı varken o hareketi yapmasının mantığı var mıydı? Ayrıca belirtmek gerek ki, maçta çıkartılan ucuz kartlar sadece Kayserispor'a çıkartılmadı.

Serdar Özkan iki etkisiz korner ve ardından bencilce direkt kaleye gönderdiği serbest vuruş'tan sonra ıslıklandı. Taraftar tepkisinde haklıydı. Neyse ki ilk yarının geri kalan kısmında pes etmeyen mücadeleci yapısı ve güzel asisti ile kendisini bir nebze olsun affettirdi. Tello'nun güzel golünden sonra, yine aynı tarz bir vuruşu Yusuf'tan izledik. Şık bir goldü. İlk yarının sonlarında Bobo ve Ernst ile yakalayıp, değerlendiremediğimiz pozisyonlar 'bu pozisyonları inşallah aramayız' dedirtti.
Bobo gol kaçırmaya ikinci yarıda da devam etti. 48.dakikada kaçırdığı pozisyon gol ile sonuçlansa, kalan 40 kusur dakika bizim adımıza çok rahat geçecekti. Evet, bugün çok zorlanmadık kalan dakikalarda da. Kayserispor bizi zorlayacak kadar hücümü düşünmedi ama her zaman bu akşam ki gibi bir tablo çıkmayabilir karşımıza. Bu yüzden Bobo ve diger forvetlerimizin bulduğu pozisyonları iyi değerlendirmesi gerekli.

Oyuncu değişiklikleri yerindeydi. Holosko sarı kartlı Serdar Özkan'ın yerine girdi. Beklediğimiz katkıyı tam manasıyla veremese de akıllıca bir değişiklikti. Cisse-Ernst ikilisinin ne kadar iyi katkı verdiğini bir kez daha gördük. Umarız bir daha bu ikili bozulmaz sene sonuna kadar. Nobre-Bobo etkisizlerdi. Defansta gayet iyiydik. İbrahim Toraman ve Serdar Özkan sarı kart görerek cezalı duruma düştüler, Kocaeli'de yoklar. Ancak geniş kadro sayesinde eksikliklerini arayacağımızı sanmıyorum.

Önemli bir 3 puan daha alındı. Son 8 maça girilirken fikstür'den bir zorlu maç daha eksildi. Alınan rövanşlar listesine bir maç daha eklendi. Bir de maç öncesi olaylar olmasaydı...Ki o olaylar ayrı bir yazı konusu olmalı...

Hiç yorum yok: