28 Mart 2009 Cumartesi

TBL 24.Hafta | BEŞİKTAŞ - Antalya BŞB

Tarih: 28 Mart 2009
Saat: 17.45
Salon: Akatlar Arena
TV: Spormax
Play-off yaklaştığı için ilk 8 içerisindeki sıralama hesapları da hız kazandı. Bu minvalde bir şeyler karalayacağım ben de bu yazıda.

Cumartesi günü 23 maç sonunda bizimle aynı galibiyet sayısına sahip Antalya BŞB ile oynayacağız. Avantajımız ise rakibimizi ilk maçta deplasmanda yenmiş olmamız. Bu yüzden, bu maç sıralama için önem arz ediyor. Cumartesi günü eğer Antalya BŞB'ni bir kez daha mağlup edersek, kalan 6 maçta rakibimizin bizden 2 galibiyet fazla alması gerekecek. Yani Cumartesi günkü maçı kazanmak demek bir nevi beşinciliği garantilemek demek.

Dördüncülük ise şu açıdan önemli; geçen hafta aldığı sürpriz yenilgi ile Galatasaray'ın üçüncülüğü kaybetme olasılığı doğdu. Dördüncü Fenerbahçe, Galatasaray'ı bu devredeki maçta kendi evinde muhakkak mağlup eder. Ki Fenerbahçe'nin fikstürü de Galatasaray'a göre daha kolay. Dolayısıyla Galatasaray'ın dördüncü sıraya düşmesi olası.

Bizim için çeyrek finaldeki en güzel eşleşme Galatasaray eşleşmesi olur. Gerek en fazla kafa tutabileceğimiz rakip oldukları için, gerek ise ilk maçı kazandığımız için böyle düşünüyorum. Bu yüzden beşinciliği garantilemek adına önemli bu maç.

Allah korusun kazanamazsak da, Galatasaray'ın üçüncülük de kalmasını umacağız...

İlk maçta 19 sayı fark geriden gelip kazanmıştık Antalya BŞB'ne karşı. Bu maçta Mire Chatman yine yok. Ancak sahada onu aratmayacak bir Mehmet Yağmur olacak. Ribaund'larda dikkatli olursak, sahamızda oynamanın da avantajıyla galibiyet çıkarırız bu maçtan...SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2008/09 - 1.Maç sonu yazısı

Hiç yorum yok: