15 Mart 2009 Pazar

TBL 23.Hafta | BEŞİKTAŞ 84-96 Türk Telekom

Bu takım kah yenecek, kah yenecek. Kendinden güçlü takımlara karşı bazen kazanacak, bazen bugünkü gibi kaybedecek. Ancak hiç bir zaman mücadeleyi bırakmayacak, pes etmeyecek. Bugün bir kez daha anladık bunu.

Mire Chatman ve Dennis Mims'in olmaması nedeniyle rotasyonu iyice daralmış bir BEŞİKTAŞ'a karşı, Asım Pars, Lang, Dudley ve Bayramoviç gibi 4 kaliteli uzunu olan Türk Telekom vardı sahada bugün. K'Zell Wesson tek başına direnmeye çalıştı, ancak elbette ki bu yeterli olamazdı.

Tabii bu yazdıklarım, takımımızın 16-31 yenik kapadığı ilk periyoddan sonra, mükemmel bir ikinci periyod çıkarmasına engel değildi. İkinci yarının ilk 5 dakikasını da rakibimiz 13-14 sayı farkla önde geçmesine rağmen, daha sonra toparlanan takımımız Mehmet Yağmur önderliğinde hücümda şahlanarak ilk yarıyı 15 sayı geriden gelerek 50-49 önde kapadı. Ancak üçüncü çeyrekte işler tekrar tersine döndü. Yorgunluk belirtilerinin de baş göstermesiyle, Türk Telekom tekrar oyunun kontrolünü eline aldı ve son periyoda 66-76 önde girdi. Son periyodda ise mükemmel bir mücadele vardı bizim adımıza. Takım pes etmek bilmiyordu. Ön alanda pres, savunmada gayret, hücümda çabuk sayı bulma telaşı vs vs. Elinden geleni fazlasıyla yaptı oyuncularımız.

Normal şartlarda ilk periyodda oluşan 15 sayılık farkı eriterek, soyunma odasına önde girdiğimiz bir maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşayabilirdik, ancak bu güzel mücadele bu üzüntüyü bir nebze azalttı. Helal olsun hepsine.

Türk Telekom'un bize ters geldiğini biliyorduk. Geçen sezon ve bu sezonun ilk yarısındaki maçta olduğu gibi yine şansımız tutmadı. Canımız sağolsun...

İstatistikler
Mehmet Yağmur 23 sayı 3 ribaund 2 asist
Jimmy Baxter 17 sayı 1 ribaund 1 asist
Haluk Yıldırım 15 sayı 6 ribaund 6 asist
K'Zell Wesson 12 sayı 7 ribaund 4 asist
Muratcan Güler 7 sayı 3 ribaund 3 asist
Cevher Özer 5 sayı 3 ribaund 1 asist
Ömer Ünver 3 sayı 1 top çalma
Adem Ören 2 sayı 2 ribaund 1 asist

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2008/09

Hiç yorum yok: