12 Şubat 2009 Perşembe

Challenge Kupası | HIT Innsbruck - BEŞİKTAŞ

HIT Innsbruck - BEŞİKTAŞ
Tarih: 14 Şubat 2009
Saat: 19.30
Cuma günü Efes Pilsen maçı ile ilgili yazıyı bloga yazacağım için, yine aynı gün oynanacak olan hentbol maçımızın yazısını bugün yazmak en mantıklısı olacak.

Challenge Kupası'nda Son 16 takım arasına kalan Hentbol Takımımızın rakibi, Avusturya temsilcisi HIT Innsbruck. Bu tur'un maç programı açıklandığında ilk maç İstanbul'da gözüküyordu ancak sonra ne değişti ise ilk maç Avusturya'ya alındı.

Rakibimiz ilk turda tek devreli lig usulüne göre oynanılan grupta ligimiz takımlarından Nilüfer Belediyesi'yle de karşılasmış. Maç Avusturya'da oynanmış ve Nilüfer Belediyesi maçı 35-25 kaybetmiş. O gruptan 3 maç sonunda Hit Innsbruck bir üst tura çıkarken, Nilüfer Belediyesi elenmiş.

Rakibimiz, 3.turda ise Hırvat rakibine ilk maçta 31-29 yenilmesine rağmen, ikinci maçı 33-26 kazanarak, toplamda 62-57'lik skor ile turu geçmiş.

Antrenörumüz Müfit Arın, bugün resmi sitemize yaptığı açıklamada rakibimizin bizden kuvvetli olmadığını dile getirmiş. Hentbol'daki yabancı takımlar ile ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olmadığım için, benim için kilit nokta antrenörümüzün açıklamasıydı. Bizim bir önceki turu elimizi kolumuzu sallaya sallaya geçmemiz, rakibimizin ise kupa mücadelesine bizden 1 tur önce başlamasından yola çıkarak (çok iyi bir Avrupa geçmişleri olsa, bizimle aynı turdan başlarlardı), turun favorisi biziz diye düşünmeye başladım.

4-5 farklı yenilgiye kadar her sonuç avantaj sayılabilir. Beraberlik veya galibiyet mükemmel olur tabii. Umarız güzel bir skor ile İstanbul'a dönebiliriz ve gelecek haftasonu çeyrek finale adımızı yazdırırız...
Maç ile ilgili sayfa: Hentbol 2008/09

Hiç yorum yok: