17 Ocak 2009 Cumartesi

TBL 15.Hafta | Casa Ted Kolej - BEŞİKTAŞ

Tarih: 17 Ocak 2009
Saat: 16.00
Salon: TOBB
2 sene evvel, Türkiye'de tatildeyken Ted Kolej deplasmanına denk gelmiştim. Atladım gittim Ankara'ya bu maç ve özel nedenleri birleştirerek. O zaman Aski Spor Salonu'nda oynuyordu Ted Kolej maçlarını. Salonda 60-70 kişi kadardık. Karşı tribünde 15-20 Ankaragüçlü vardı, gerisi Ted Kolejli ufak çocuklar, aileleri ve Ted Kolej'in eski mezunları. Her molada Ted Kolej marşı çalıyordu salonda. Son periyoda girilirken biz bile ezberlemiştik artık sözlerini. Zor da olsa maçı 60-64 kazanmıştık o gün. Artık her Ted Kolej deplasmanı öncesi, o gün maç sonrası Ankara merkeze dönüşte yaşanan problemleri hatırlıyorum. Bugün olduğu gibi.

Geçen sezon da ligin son haftasında Ted Kolej deplasmanındaydık ve maçı 91-95 kazanarak Ted Kolej'in play-off'a girmesini engellemiştik. O maçı kaybetsek, sekizinciliğe Ted Kolej oturuyordu ve play-off'ta 0-0'lık bir eşleşme ile rakibimiz oluyorlardı. İlginç bir maçtı yani. Bu sene ise durumlar daha değişik. Biz play-off'a girmek için uğraşıyoruz, Ted Kolej ise kümede kalma derdinde. 14 haftada sadece 1 galibiyet alabildiler. Ancak bu bizim için bir şey ifade etmemeli çünkü 2 hafta önce 2 galibiyetli Erdemirspor'a yenilmiş bir takımız. Dikkatli olmamız ve rakibi küçümsemememiz gerekiyor.

Bu maçın ayrı bir önemi daha var. O da puan durumu ile alakalı. Aşağıda görüldüğü üzere, hemen üstümüzde ve altımızda yer alan takımların çok kritik ve zorlu maçları var bu haftasonu. 1'i kesin olmak üzere (Banvit-Antalya BŞB), 3'ü maç kaybedebilir. Bu avantajı iyi kullanmamız lazım.

# Takım G-M Puan
5 Banvit 8-6 22
6 Antalya BŞB 8-6 22
7 Mersin BŞB 7-7 21
8 Karşıyaka 7-7 21
9 BEŞİKTAŞ 7-7 21
10 Aliağa Bld. 7-7 21

Efes Pilsen - Mersin BŞB
Karşıyaka - Fenerbahçe
Erdemirspor - Aliağa Bld.
Banvit - Antalya BŞB

Bu arada kazanırsak ligin ilk haftasından sonra ilk kez galibiyet sayımız, mağlubiyet sayımızı geçecek. Bu da ayrı bir dip not olsun... SALDIR BEŞİKTAŞIM!

Maç ile ilgili sayfalar: Basketbol 2008/09

Hiç yorum yok: