23 Ocak 2009 Cuma

Shay Doron ile yollar ayrıldı...

Sezon başında İsrail'in Elitzur Ramla takımından transfer ettiğimiz ve sezonun ilk yarısı boyunca hem ligde hem Euroleague'de gösterdiği başarılı performans ile Bayan Basketbol Takımımızı takip edenlere kendini sevdiren Shay Doron ne yazık ki takımımızdan ayrıldı ve ülkesine döndü.

Shay Doron geldiği günden bu yana etkili performansı ve kulübümüzün yaşadığı maddi kriz dönemindeki iyi niyeti ile göz doldurmuştu. Gazze'de yaşanan ve ülkece kınadığımız olayların sonucunda, belki de tek başına ülkemizde kalmaktan çekindi ve korktu. Ve ne yazık ki 3 gün önce ögrendik ki kendisi ülkesinden bir takım ile anlaşmış.

1985 doğumlu oyuncunun ülkesine geri dönüşünün takımımızı negatif yönde etkileyeceği kesin. Hatta bana kalırsa takım genel olarak 1-2 seviye aşağıya düşecek ve çok da fazla olmayan şampiyonluk umutlarımız iyice azalacak. Shay Doron hatırlanacağı üzere 21 Aralık 2008 günü oynanan ve 105-112 üstünlüğümüz ile biten Fenerbahçe maçında 40 sayı 8 ribaund 6 asist ile maça damgasını vurmuştu.

Her ne kadar sezon ortasında yaşanan bu ayrılık bizde şok etkisi yaratsa ve bizleri üzse de, kendisine ilk yarı boyunca verdiği emekler dolayısıyla teşekkürler. Daha yeni başlayan profesyonel basketbol yaşantısı süresince, inşallah bir kez daha kendisini Siyah-Beyaz formamız altında gorebiliriz.

Shay Doron'un istatistikleri;
Fiba Euroleague:
35.1 dakika
15.4 sayı
2.9 asist
2.4 ribaund
%42 ikilik
%22 üçlük
%88 serbest atış
TBBL:
34.4 dakika
18.7 sayı
3.4 asist
6.3 ribaund
%49 ikilik
%31 üçlük
%76 serbest atış

Hiç yorum yok: