25 Kasım 2008 Salı

Gücümüz kadar...; 72-77

Gücümüz yettiği kadar dayandık bugün. İlk yarı ve hatta üçüncü periyod sonunda öndeydik, ancak son periyodda teslim olduk. Maçın kısa özeti; üçlüklerimiz girdiği sürece öndeydik, üçlüklerimizin girmediği bölümde ise pota altı zaaflarımızı kullanan rakibimiz skoru ele geçirdi ve maçı kazandı.

İlk periyodu 12-15 yenik kapadık, ikinci periyodda ise bir ara 17-23 yenik durumdaydık. Daha sonra Cevher ve Adem ile rakibi üçlük bombardımanına tuttuk. Cevher'in 4'te 4, Adem'in 3'te 3 üçlük atmasıyla bir anda skorda öne fırladık ve ilk yarıyı 40-27 önde kapadık. Üçüncü periyod süresince Nicevic'i daha cok kullanan rakibimiz, farkı kapattı ancak yine de öne geçmelerine izin vermedik. Üçüncü periyodu da 52-48 önde kapadık. Son periyodda ise pota altı zaaflarımızı iyi değerlendirdiler, bizim üçlüklerimiz de girmeyince yenik duruma düştük ve maçı 72-77'lik skorla kaybettik.

Maç öncesi yabancı oyuncularımızın belli seviyede bir katkı yapacaklarını dolayısıyla maçı kazanmak için yerli oyuncularımızın ekstra katkısına ihtiyacımız olacağını düşünüyorduk. Tam tersi oldu. Yerli oyuncularımız skor yükümüzü taşırken, Faison'ın yokluğunda (neden yoktu bilinmiyor) Butler-Baxter-Chatman üçlüsü sadece 19 sayi üretebildi. Chatman ve Baxter 5/18 şut yüzdesiyle oynadı.

Bu maçtan arta kalan tek mutluluk verici şey, Benetton Tamoil'in ligimizdeki birçok takımdan daha iyi bir takım olmasına rağmen başabaş bir mücadele sergilememiz ve takımın ligde artık toparlanmaya başlayacağını bizlere hissettirmesi.

Sayı Dağılımı:
Cevher Özer 23 sayı 6 ribaund 4 asist (5/9 üçlük)
Adem Ören 16 sayı 6 ribaund (4/4 üçlük, 2/2 serbest atış, 1/1 ikilik)
Jimmy Baxter 9 sayı 4 top calma 4 ribaund
Mire Chatman 8 sayı 6 top kaybi 4 asist (6/8 serbest atış)
Dennis Mims 7 sayı 7 ribaund
Haluk Yıldırım 3 sayı
Mehmet Yağmur 2 sayı
Muratcan Güler 2 sayı
Reggie Butler 2 sayı

Maçla ile ilgili sayfa: Basketbol 2008/09

Hiç yorum yok: