2 Ekim 2008 Perşembe

UEFA Kupası 1.tur 2.maçı | Metalist Kharkiv- BEŞİKTAŞ

Tarih: 02 Ekim 2008
Saat: 20.00
Stad: Metalist Stadı
Hakem: Grzegorz Gilewski (Polonya)
Naklen Yayın: Show Tv
Holosko, bana göre maçın kilit oyuncusu. Holosko'yu ne kadar sevdiği toplarla beslersek, işimiz o oranda kolaylaşır. Tabii kendisinin de gününde olması şart. Bu maç ile ilgili tek tük avantajlarımızdan biri bu; rakibin açık oynamak zorunda oluşu ve bizim elimizde kontra ataklara uygun oyuncular bulunması. Holosko'nun yanısıra Delgado ve Bobo'nun performansları da önemli pek tabii. Bobo diyorum, çünkü bu maç Nobre'nin yerine oynaması daha doğru gibi gözüküyor. Bobo'nun iyi top sürüşüne ve son vuruşlarına ihtiyacımız olacak.
Defansta işler yolunda gider mi ? İşte en kritik soru bu. Sivok'un oynayıp oynamayacağı belli değil. Sivok'un oynamama ihtimali ne kadar kötü ise, Gokhan Zan'ın hafif sakatlığının bulunması da bir o kadar iyi. Sivok oynamıyorsa, İbrahim Toraman oynasın en güzeli. Yalnız unutmamak gerek ki, 90 dakika defansı düşünürsek, elbet bir yerde çuvallarız. Geçmiş yıllardaki BEŞİKTAŞ,bunu yazdırıyor insana.
Ilk maçta alınan 1-0'lık skor, rakibin daha uygun olduğu kontra atak düzeninden vazgeçmesiyle bize bir avantaj sağlıyor. Ancak rakibin diriliğinden,mücadeleci yapısından çekinmemizi engellemiyor. Bunların üstüne, sadece iki sene evvel bugünlerde 2-0'lık avantajla gittiğimiz Cska Sofya deplasmanından, nasıl kurtulduğumuzu hatırlarsak, yarın için "favori biziz" demek bile fazla iyimser kaçıyor. Yine de bir adım öndeyiz, ikinci adımı doğru atıp, gruplara kalabilmemiz dileğiyle...

1 yorum:

Şairler Parkı dedi ki...

Sivok-Zapo'lu defansa ne kadar güveniyorsam, Zan'lı defansı o kadar endişelendiriyor beni. Zan oynar, Üzülmez oynar, kahır olur. Sonuç kahır olmasın.