28 Eylül 2008 Pazar

Yine, yeni, yeniden

İstanbul BŞB 1-1 BEŞİKTAŞ
57' Adriano - 4' Holosko
Yine, yeni, yeniden. "Yeni" sezonda, "yine" bir İstanbul BŞB maçı, "yeni" bir hakem hatası ile "yeniden" liderlikten oluş. Maçın ve getirdiklerinin benzerliği bu üç kelime etrafında döndürüp dolaştırdı bizleri.
Halbuki maça iyi başlamıştık, hemen başında da golü bulmuştuk. Kalan dakikaların mantıken daha kolay geçmesi gerekiyordu. Rakibimiz açılacak ve biz üstün hücüm gücümüzün de yardımıyla kontra ataklarla farkı arttıracaktık. Buna en uygun oyuncumuz Holosko da sahadaydı zaten. Ancak ne yazık ki beklenen olmadı, 1-0'dan sonra maçı rolantiye alan takımımız, saldırmak ve ikinci golü aramak yerine, eldekiyle yetindi.

İkinci yarının başında, takımın bu görüntüsüne teknik heyet de Uğur-Tello değişikliğiyle destek verir gibi gözükünce, takım iyice "defansif" düşünmeye başladı. İşin ilginç yanı, çift önliberolu sisteme dönüldükten sonra hem gol yenildi, hem pozisyonlar verildi. Evdeki hesap çarşıya uymadı, skor 1-1 oldu. Ardından stres dolu, gol arama dakikaları başladı. Bakmayın benim "dakikalar" dediğime, hakem bey sahneye çıkmasaydı sadece 1 dakika stres çekecektik, ardından Nobre'nin golüyle tekrar öne geçecektik. Hakem bey izin vermedi. Yan hakemin golü verip, orta çizgiye kostuğu pozisyonda "faul" kararı verdi, golü iptal etti. İlk yarıda bir penaltımızı es geçen hakem bey, daha sonra ki dakikalarda bir golümüzü daha iptal etti, ki o da tartışılmalı enine boyuna.

İki golü sayılmayan BEŞİKTAŞ, kalan dakikalarda hakem bey'in sayabileceği bir gol atamadı ve iki puan kaybedildi. İstanbul BŞB üçüncü maçta da mağlup edilemedi. Hakemin maç sonrası "kusura bakmayın" dediği iddia edildi, İstanbul BŞB futbolcusu Ekrem ilk gollük pozisyona "goldü" dedi. Ancak sonuç elbette değişmedi, kaybedilen 2 puan BEŞİKTAŞ'ı liderlikten etti. Hakemin ve teknik heyetin kararlarının bolca tartışılacağı bir maç daha geride kaldı. Artık gözler Metalist Kharkiv maçında...
Maç ile ilgili sayfalar: BEŞİKTAŞ vs İstanbul BŞB - 2008/09 Süper Lig'de BEŞİKTAŞ

2 yorum:

Şairler Parkı dedi ki...

cİSİMSİZ Ertuğrul'u eleştirmek neden gücüne gidiyor?

Belediye geçen seneki gibi bir ekip değil. Bu sene kötü bir ekip ve oyuncuları bencil. Böyle bir takım karşısında 4. dakikada öne geçtikten sonra geri çekilmenin bir mantığı yok. Yahu Beşiktaş'ın karakterinde hiçbir zaman geri çekilme olmamalı. Kendinden çok çok ciddi rakiplere bile çekilerek değil, savunma emniyetini bırakmadan oynarsın. Ama biz atak yapmıyoruz. Ertuğrul Sağlam hala Beşiktaş'ı çalıştırdığının farkında değil.

Evet hakem hatalarından muzdaribiz. Fakat bu çok başka bi tartışma konusu. Beşiktaş ne oynadı ki Belediye maçında. 2 gol verilmedi mi 3.yü atıp vereceksin cevabı.

Şairler Parkı dedi ki...

Ya sen ne pis adammışsın. Önce isminle yazma cesaretini göster, ondan sonra konuş. Üsluba bak, senin gibi Beşiktaş'lıya yazıklar olsun. Ömer de sende ne yaralar açmış yahu. 2 lafından biri Ömer. Çok gücüne gidiyorsa, okuma. Ya da adabınla eleştir.

Adap: Sende olmayan şey.