25 Haziran 2010 Cuma

Kaptan Haluk ile Yollar Ayrıldı...

Kaptan Haluk'un takımdan ayrılacağı belliydi. Sezon bittikten birkaç gün sonra Şeref Yalçın'ın açıklamalarına karşı yayınladığı bildiriydi bunun sebebi. Burada da yer vermiştim bildiriye. Sadece gideceği takım belli değildi. O da belli oldu; Galatasaray.

Kaptan'ın ezeli rakibimize gitmesi ilk etapta içimi burksa da takım içinde yaşanan problemlerden dolayı ne kızabiliyorum, ne başka birşey söyleyebiliyorum. Belirtmekte fayda var ki biz onu, forması için yaptıklarını ve profesyönelliğini unutmayacağız... Yolun açık olsun Büyük Kaptan!

Yazıyı Kaptan'ın Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesi ve televizyonuna yaptığı açıklama ile bitirelim. Bu açıklamada dahi bizleri unutmaması, onun da bize karşı olan düşüncelerini net bir şekilde ortaya koyuyor zaten;

''BEŞİKTAŞ taraftarına teşekkür etmek istiyorum. Beni orada çok güzel karşıladılar, güzel anılarımız var, başarılı olduğumuzu da düşünüyorum açıkçası. Ama birtakım problemlerden dolayı, Beşiktaş ile devam etmeyeceğimiz belliydi. Umarım bizim bu konuda yaşadıklarımızı, oradaki yeni arkadaşlar yaşamaz.''

24 Haziran 2010 Perşembe

Eurocup'ta Yine Ön Eleme Oynayacağız...

Günler geçtikçe yeni sezon ile ilgili haberler de yayılmaya devam ediyor. Son olarak Erkek Basketbol Takımımızın hangi Avrupa Kupası'na, hangi tur'dan dahi olacağı açıklandı. Geçen sezon yarı final oynadığımız için Eurocup'a kabul edilmemiz şaşırtıcı olmadı. Aynı şekilde normal sezonu dördüncü bitirdiğimiz için ön eleme de.

Ön eleme kuraları 8 Temmuz'da çekiliyor. Grup kuraları ise ön elemeyi geçecek takımların ardından çekilecek. Tek bir ön eleme oynayacağız. Ön elemeyı geçemezsek yolumuza Euro Challenge Cup'tan devam edeceğiz. Geçen sezon Avusturyalı bir rakip çekmiş ve ikinci maçtaki iyi oyunumuzla rahatça elemiştik. Darısı bu sezona inşallah...

Bayan Basketbolda 2 Transfer Daha...

Yasemin Horasan'ın yuvaya (!) dönmesiyle ilgili yazı yazmıştım daha önce. Yasemin'e ek olarak 2 transfer daha yaptık. Bir süredir söyleniyordu ancak resmi imzalar atılmamıştı.

Yasemin'in Galatasaray'dan gelmesine ek olarak Fenerbahçe'den Melike Bakırcıoğlu ve yine Galatasaray'dan Esra Şencebe'yi alarak ilginç bir başlangıç yaptık transfer sezonuna. Yerli rotasyon konusunda geçen sezondan daha iyi duruma geldiğimizi söyleyebiliriz. İyi yabancı oyuncu transferleriyle ilk 4'e oynayabiliriz. Şampiyonluk şu transferlere rağmen zor gözüküyor.

Hayırlı olsun yeni transferlerimiz...

22 Haziran 2010 Salı

Avrupa Kupaları'ndaki Rakiplerimiz...

Futbol Takımımızın rakibi Pazartesi günü belli oldu, Hentbol Takımımızın rakipleri ise Salı günü. Voleybol Bayan Takımımızın rakibi ise geçen hafta belli olmuştu ama Hentbol Takımımızın rakiplerinin açıklanmasını bekliyordum yazmak için.


Hentbol Takımımız Şampiyonlar Ligi Ön Elemesinde
Takımımız, geçen sezon olduğu gibi Şampiyonlar Ligi Ön Elemesine katılacak. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak 3 maçın ardından grup lideri Şampiyonlar Ligi'ne kalacak. Birinci olamayan diğer 3 takım ise EHF Kupası'na geçecek. Geçen sezon ön elemelerde 3'te 0 yapmıştık. Ancak iki maçı kılpayı kaybetmiştik.

Bu sezon ki rakiplerimiz Slovakya’dan Tatran Presov, Norveç’ten Drammen HK, Avusturya’dan A1 Bregenz. Maçlar 3-4-5 Eylül'de oynanacak.


Voleybol Bayan Takımımız CEV Cup'ta
Takımımız, CEV Cup'ta Sırp ekibi Tent Obrenovacile eşleşti. Rakibimiz bize hiç yabancı değil. Tarihimizdeki ilk Balkan Şampiyonluğunu yaşadığımız turnuvada hem grup maçlarında, hem finalde aynı ekiple karşılaşmıştık. Gruptaki maçı 3-2, finali ise 3-1 kazanmıştık.

Turun ilk maçı 7-8 Aralık'ta, ikinci maçı ise 14-15 Aralık'ta oynanacak...


Bu Çok Güzel Oldu İşte...

Sözleşmeni tamamlaman, yani 2014/2015 sezonu bitene kadar bizimle kalman mümkün olur inşallah. Sana güvenenleri mahçup etme Necip...

21 Haziran 2010 Pazartesi

Rakip: Vikingur Gota

Logo ve stadları buymuş. 2008 yılında iki takımın birleşmesiyle ortaya çıkan bir kulüp. 48 binlik bir adaya uygun olarak stadları 2 bin kişilik. Güzel bir gezi olacak oyuncularımız için. İstanbul'da oynanacak ilk maçı farklı skorla kazanırsak ikinci maça as oyuncularımızın bazıları gitmeyebilir bile.

Bu ön eleme maçlarıyla Avrupa Kupası deplasman istatistiğimizi (11 G, 12 B, 45 M, 63-139) de biraz düzeltiriz artık :).

Erkek Basketbol Takımımızdaki Gelişmeler

Erkek Basketbol Takımımızın Durumu başlıklı yazıyı yazdıktan sonra şubemizde birçok gelişme yaşandı. Bu gelişmeler sonucu 4 yerli transfer yapıldı ve 1 yabancı oyuncumuzla tekrar anlaşıldı.

Bekir Yarangüme, Mustafa Abi, Serhat Çetin ve Cüneyt Erden kadroya eklendi. Bu 4 oyuncunun -yanılmıyorsam- 3'ü (Cüneyt hariç) ile 1+1 yıllık sözleşmeler imzalandı. Bu açıdan da yönetim şaşırttı bizleri.

Bekir Yarangüme: 70'li yıllarda gelen tek şampiyonluğumuzdan sonra yaşadığımız en büyük başarı olan 2004/2005 Play-off finali kadrosunda da vardı Bekir. O sezon kendini göstererek Ülkerspor'a transfer oldu zaten. Bizden gittikten sonra bize karşı da çok iyi maçlar çıkardı. Akatlar'da attığı üçlüklerle canımızı çok yakmıştı. 33 yaşına gelmesine rağmen Galatasaray dahil birçok kulüpten teklif aldı bu dönemde, ancak bu tekliflere rağmen bizi seçti.

Mustafa Abi: Daha önce formamızı giymiş bir diğer oyuncu da Mustafa Abi. 2003/2004 sezonunda El Amin'li, Ayuso'lu kadronun bir parçaşıydı. O sezon 11.7 sayı ortalaması tutturmuş ve o oyunu sayesinde Efes Pilsen'e transfer olmuştu. Geçen sezon işe İTÜ'de 20 sayı ortalaması ile oynamış. 2008/2009 sezonunda sakatlıklar nedeniyle oynamayan, geçen sezon 2.ligde mücadele eden ve haliyle gözlerden ırak olan Mustafa Abi sadece 31 yaşında.

Cüneyt Erden: Tam bir basketbol gezgini. BEŞİKTAŞ, kariyerindeki 8.takım olacak. Kariyeri boyunca o da canımızı acıtan şeyler yaptı. Torino'da attığı son saniye üçlüğü en unutulmazı. Tek yabancıyla direnmeye çalıştığımız bir Tofaş serisinde de Abdi İpekçi'de ilk yarı biterken orta sahadan attığı son saniye üçlüğü hala aklımda. Guard rotasyonu için iyi hamle ama yine de büyük beklentilere girmemek lazım.

Serhat Çetin: Karşıyaka ve Alpella'da geçen iki başarılı sezondan sonra (sayı ortalaması 10 ve 12 o sezonlarda) Fenerbahçe'ye gitti ve 2 sene bench'te oturdu. Fenerbahçe'nin futboldan alışkın olduğumuz genç oyuncuları çürütme geleneğinin basketbol şubesi oldu. Oynamak için, kendini göstermek için seçebileceği en doğru adresi seçti. Çok süre alacak, kendini gösterme fırsatı bulacaktır...

Ve son 2 gündür Mire Chatman ile tekrar anlaştığımız söyleniyor. Geçen sezon en kritik haftalarda takımı baltalayacak bir harekette bulunmuştu. Federasyon tarafından verilen cezası bitti. Sanırım kendini affettirmek ve gönül borcunu ödemek için bizimle kalacak. Burak Bıyıktay'ın da hızlı hücumları için vazgeçilmez parçalardan biri olunca kalması doğal tabii.

4 yerli oyuncu, kadroda bulunan Cevher ve Arın, tekrar anlaşılan Chatman ve tekrar anlaşılması gündemde olan Likholitov ile 8 kişilik bir kısmı belirlendi kadromuzun. Belki bir iki yerli transferi daha düşünülebilir. Ve yapılacak yabancı transferleri var daha... Ancak geçen günkü yazıdan bu yana olumlu şeyler olduğunu söyleyebiliriz takımımızda.

Avrupa Ligi 1 ve 2.Ön Eleme Kura Çekimi

106 takımın katılacağı kura çekimine 2.sırada giriyoruz. Önümüzdeki tek takım Olympiakos. 'X ve Y takımlarının oynayacakları müsabakaların galibi BEŞİKTAŞ'la karşılaşacak' cinsten bir açıklama gelecek kura çekiminden sonra. Uzak deplasman olmaması iyi olur (Bkz: Galatasaray'ın Kazakistan'a gitmesi). Maçlar 15 ve 22 Temmuz tarihlerinde.

Hadi hayırlısı...

19 Haziran 2010 Cumartesi

Ve Quaresma İnönü'de...

Bunlar da İnönü'den benim çektiğim fotoğraflar. 21bin küsür kişinin şahit olduğu bir törenle Quaresma resmen BEŞİKTAŞlı oldu. Çok da güzel oldu. Hayırlı olsun hem takımımıza hem yeni oyuncumuza.

Şu an bir kez daha böyle organizasyon olsa gider misin deseler, 1 saniye dahi düşünmem. Halbuki stadda herşeyi yaşadık; arbede, meşale, sıcak, boğulma tehlikesi vs vs. Herşeye rağmen eğlenceli bir gündü.

Şimdi sıra Quaresma'da... 2 gündür yapılanların karşılığını bekliyoruz...

Yasemin Yuvaya (mı!) Döndü

13 yıl formamızı giyen, kaptanlığımızı yapan Yasemin basına ve hatta resmi sitemize göre yuvasına geri döndü. Peki yuvayı terkedip, ezeli rakibimiz Galatasaray ile anlaştığında 'insanlar beni BEŞİKTAŞ'lı sanıyor ama ben koyu Galatasaraylıyım' dediğinde nereye gitmiş olmuştu Yasemin?

Şampiyonluğu getirecekse dahi yapılmaması gereken bir transfer, takımın hedefinin Play-off'a kalmaktan öteye gidemeyeceği bir ortamda yapılıyor hem de. Sindirebilenlere hayırlı olsun Yasemin Horasan transferi, ben almıyayım...

18 Haziran 2010 Cuma

Mutlu Son!

Şu kombinasyonu görmeyi ne çok istediğimizi, bu şekilde çıktığımız 2008/09 Türkiye Kupası Finali'nden sonra buraya yazmıştım. Nihayet 1 sezon aradan sonra mutlu sona ulaşacağız bu sezon. Takımımızın beyaz forması bugün yarın satışa sunulurken, sezon boyunca siyah şort giyeceğimizde açıklandı. Yukarıdaki görselde resmi siteden alıntı zaten.

Oh be diyorum, çok şükür diyorum. Mutlu son! diye buna denir diyorum.

Ve Quaresma İstanbul'da...

Gitsem mi gitmesem mi kararsız kalmıştım ama sonunda kendimi havalimanında buldum. Yaklaşık 1 saatlik bekleyişin ardından taraftara gözüktü yeni oyuncumuz. Ağızlarda güzel bir tat bıraktı bugünkü karşılama. Hiç kuşkü yok ki yarın daha güzel olacak. Resmi maçların başlamasıyla da kendimizden geçeriz artık...

Sayı verme konusunda iyi değilimdir ama 1000 kişi vardı sanırım. Özellikle Quaresma ilk çıktığında bir süre arbede yaşandı polisle ama o kadar olur. Quaresma'nın arabaya binip gitmesiyle bu sefer metroya kadar ki koridorlar tezahuratlarla inledi.

Açık söylemem gerekirse Quaresma arabadan etrafı selamlarken bir tuhaflaştım, duygusallaştım. Sanırım bu transferin uzun sürmesi ve sanki onur savaşına dönmesiyle alakalı birşeydi.

Çektiğim 3.fotoğraf hoşuma gitti. Nasıl denk geldi ben de anlamadım ama ortaya güzel bir kare çıkmış :) Darısı yarına...

17 Haziran 2010 Perşembe

Erkek Basketbol Takımımızın Durumu...

Efes Pilsen ve Fenerbahçe'nin gelecek sezon bizi aşacak bütçelere sahip olacağını ve ilk hedefimizin onlarla baş etmek olmadığını biliyoruz. Bu yüzden kendimizi kıyaslamamız gereken takımlar daha çok Türk Telekom, Galatasaray, Banvit ve diğerleri. Peki bu takımlarda şu an ki durum ne? Türk Telekom'dan başlayalım. Yerli rotasyonunu tamamen yeniliyorlar diyebiliriz. 4 transfer yaptılar. Ayrıca kadromuzdan da Adem Ören ile görüşüyorlar. Bir de coach değişikliğine gittiler. Galatasaray da coach değiştirdi. Göreve gelen Oktay Mahmuti'den sonra iki önemli yerli transferi yaptılar. Banvit ise hem coach'unu, hem de yerli-yabancı rotasyonunun kilit isimlerini takımda tuttu.

Rakiplerimizde durumlar böyleyken, bizde nedir durumlar peki? Şöyle sıralayalım: Brad Newley, Litvanya takımı Lietuvos Rytas'a transfer oldu. Kerem Özkan, Oyak Renault ile anlaştı. Adem Ören, Türk Telekom ile anlaşmak üzere. Engin, fiyatta anlaşabilirse Fenerbahçe'ye transfer olacak. Anlaşamazsa dahi bizimle kalıp kalmayacağı meçhul. Chatman, Muratcan ve Fletcher'ın durumları belli değil. Cevher serbest kalacakken son anda geçmiş sezondan alacakları yatırıldı ve sözleşmesini feshedemedi ancak kalıp kalmayacağı belli değil net olarak. Kaptan Haluk ise Şeref Yalçın'a gerekli cevabı verdiği için gönderilecekler listesinin başında. Bir de genç yetenek Arın var tabii ki. O kadar iyi oyuncu ki yeri şimdiden hazırdır eminim.

Peki herhangi bir transfer girişimi yok mu? Var tabii ama hepsi muallakta kalan girişimler. Sadece dün Likholitov'la tekrar anlaşmak üzere olduğumuz açıklandı. Öyle ki, Bornova Belediyesi'nden Shipp ve Erdemirspor'dan Erkan transferleri bile bir iki gün konuşulup geçildi.

Velhasıl, ligdeki tüm takımlar yerli rotasyonlarını yenilerken, yerli piyasasının iyi isimleri birer birer yeni takımlarını bulurken, biz hala bir adım dahi ilerleyebilmiş değiliz. Kısa süre içerisinde birkaç transfer yapmazsak hedefimiz Play-off'a kalmaktan öteye gidemeyecek...

Düzenleme: Yazıyı yazdıktan saatler sonra yeni gelişmeler olmuş. Engin Atsür'ün Fenerbahçe ile anlaştığı söyleniyor. Bizim ise 32 yaşındaki Cüneyt Erden'le prensipte anlaştığımız ve Fenerbahçe'de istediği süreleri bulamayan Serhat Çetin'le ilgilendiğimiz söyleniyor. Serhat'ı alıp, 1 sene oynatıp, Engin gibi Fenerbahçe'ye yollarız artık!

14 Haziran 2010 Pazartesi

Durun! Siz takım arkadaşısınız!

Quaresma imzaladı, iyi de yaptı. Transferin muhtemel getirilerini/götürülerini konuşamayacak kadar mutluyum hala. Şu anki ruh halim 'iş yapmasa dahi süper transfer' şeklinde. Ki elde Tabata - 8 milyon euro gibi bir veri oldukça, bu düşüncem değişmeyecek muhtemelen.

Ben en iyisi çok konuşmadan, insanın ruhunu okşayan 3 fotoğrafla yazıyı sonlandırayım.

10 Haziran 2010 Perşembe

Genç Erkek Voleybol Takımımız Türkiye Üçüncüsü

Daha önceki yazıda Genç Erkek Voleybol Takımımızın Türkiye Şampiyonası'nda yarı finale çıktığını yazmıştım. Yarı final müsabakası dün oynandı ve takımımız dramatik bir şekilde rakibi Arkas'a 3-2 yenildi. İlk 2 seti kaybeden takımımız, üçüncü ve dördüncü setleri kazanarak maçı tie-break setine taşıdı. Çekişmeli geçen tie-break setini 17-15 kaybeden takımımız, maçtan 3-2 yenik ayrıldı ve finale yükselemedi.

2 sayı farkla finali kaçıran takımımızın, bugün oynanan üçüncülük maçındaki rakibi ise Fenerbahçe'ydi. İlk 2 seti kazanan takımımız, üçüncü seti kaybetti. Ancak dördüncü sette tekrar üstünlük kuran takımımız maçı 3-1 kazandı ve Türkiye üçüncüsü oldu.

Tüm oyuncularımıza ve teknik heyetimize bu güzel başarıdan dolayı tebrikler. İnşallah Yıldızlar kategorisinde şampiyonluk, gençler kategorisinde ise üçüncülük yaşatan bu oyuncularımızdan bir çoğunu bir iki yıl içinde A Takımımızda görebiliriz...

9 Haziran 2010 Çarşamba

Cevher ve Engin Milli Takım Aday Kadrosunda!

Geçtiğimiz sezon boyunca Takımımıza en fazla katkıyı veren yerli oyuncuların başında geliyordu Cevher ve Engin. Bu ikili bugün açıklanan Dünya Şampiyonası Aday Kadrosu'nda da kendilerine yer bularak, hakettiklerini aldılar.

Efes Pilsen'de ve İtalya'da istediği dakikaları alamayan Engin için çok iyi bir şanstık, ki kendisi de bu şansı iyi kullandı. Çok iyi bir sezon geçirdi ve 2006'dan sonra bu Dünya Şampiyonası öncesi de Milli Takım aday kadrosunda yer almayı başardı.

Cevher ise bundan önce genelde B Milli Takım kadrolarında bulunuyordu. Bu kez A Milli Takım kadrosuna da alınmış. Her ne kadar 12 kişilik nihai kadroda yer almayacağı düşünülse de, bir sakatlık veya aşırı formsuzluk halinde Cevher uzun rotasyonunda düşünülecek ilk isim olacak. Bu tür önemli bir turnuva öncesi bu konum bile önemli elbette.

İki oyuncumuza da tebrikler bu başarılarından dolayı. Hem Milli Takım kampında, hem Dünya Şampiyonası'nda ve takımımızdan ayrılacaklarsa -bu konuda net bir sonuç yok ikisi hakkında da- bundan sonra ki basketbol yaşamlarında başarılar ayrıca...

8 Haziran 2010 Salı

Voleybol | Genç Erkek Takımımız Yarı Finalde!

5 Haziran Cumartesi günü Nevşehir'de düzenlenmeye başlayan Türkiye Şampiyonası'ndan haberim vardı. Ancak Voleybol Federasyonu'nun bu organizasyonla ilgili bu kadar az bilgi vereceğini düşünmemiştim. Turnuvanın bitimine 2 gün kala Voleybol Federasyonu'nun sitesindeki bilgilere bakıyorsunuz, hangi grupta hangi takımın olduğu bile yazılmamış.

Hal böyle olunca, resmi sitemizin haber girmesini beklemekten yapacak başka birşey kalmadı benim açımdan. Resmi sitemiz editörlerine de çeyrek final maçına çıkmamıza 45 dakika kala ulaştı ilk tur bilgileri herhalde. Neyse ki geç oldu ama güç olmadı.

Takımımız, grupta oynadığı 3 maçı da kazanarak çeyrek finale grup lideri olarak yükselmiş. Sırasıyla Tokat ve Konak Belediyesi’ni 3-0, Polis Akademisi’ni de 3-1 mağlup etmişiz. Çeyrek Finalde ise bugün 13'te Bosch ile karşılaşıp, bu maçı da 3-0 kazanınca son 4 takım arasına kalmışız. Yarı finaldeki rakibimiz İzmir ekibi Arkas. Voleybola A Takımlar düzeyinde ne kadar önem verdiğini bildiğimiz şirket, burada da karşımıza çıktı.

Geçen sezon Yıldız Erkek Takımımız'ın kazandığı Türkiye Şampiyonluğa, bu sezon Genç Erkek Takımımızın ulaşması dileğiyle... (muhtemelen geçen sezon ki o başarılı kadro bu takımın da iskeletini oluşturuyordur zaten)

Altı

Sonu Bernd Schuster'le bitecek bir hikaye kulüp tarafından Büyük Mustafa ile yolların nasıl ayrıldığıyla ilgili kafayı fazla yormayalım diye bulandırıldı gibime geliyor diğer 5 teknik direktör ismiyle birlikte.

Sürpriz payını da az çok içinde barındıran bu durum, heyecan da içeriyor tabii aynı ölçüde. Ben de kendi çapımda, çok da güvenmediğim futbol bilgimle bir sıralamaya yapayım dedim. Benim takımımızn başında görmek istediğim ilk isimden, son isme doğru sıralama budur: Lucescu - Ramos - Schuster - Pellegrini - Magath - Koeman.

Bakalım sonu nasıl bitecek bu hikayenin.... derken 'Futbol 2010/11'' etiketinin de ilk yazısını yazmış olayım :)

6 Haziran 2010 Pazar

Yıldız Erkek Basketbol Takımımız Türkiye Üçüncüsü!; 60-76

Cumartesi günü yarı final mücadelesinde Efes Pilsen'e yenilerek şampiyonluk şansını kaybeden Yıldız Erkek Basketbol Takımımız, turnuvanın son gününde bugün üçüncülük maçında Galatasaray ile karşılaştı.

Başabaş bir mücadele ile geçen ilk periyotu Galatasaray 16-12 önde kapadı. Rakibimiz ikinci periyota da iyi başlayınca devrenin bitimine 4 dakika kala fark 11 sayıya kadar çıktı (28-17). Ancak alınan mola sonrasında Takımımız toparlandı ve yakaladığı 3-14'lük seri ile skoru eşitledi ve ilk yarı 31-31 eşitlikle sona erdi.

Üçüncü çeyreğin ilk dakikaları ise karşılıklı basketlerle geçildi. Bu periyotun ilk 3.5 dakikası geçildiğinde Galatasaray 40-38 öndeydi. Ancak tekrar vites arttıran Takımımız, periyotun geri kalanında yakaladığı 6-19'luk seri ile önce öne geçti, ardından farkı çift haneli sayılara çıkardı (46-57). Son periyota büyük bir avantaj ile giren Takımımız, son 10 dakikada rakibine maça ortak olma şansı vermedi ve maçtan 60-76 galip ayrıldı ve turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.

Takımımızda, turnuvanın genelinde başarılı maçlar çıkartan Umut Can Erol 29 sayı üreterek en skorer oyuncumuz olurken, toplam 8 farklı oyuncumuz skora katkı yaptı.

Takımımız ayrıca, bundan önce yapılan toplam 34 Yıldız Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası'nda bir derece elde edemeyen kulübümüze bir ilki yaşatmış oldu. Bu takımda bulunan birçok oyuncumuz geçen sezon Küçükler kategorisinde kulübümüze şampiyonluk yaşatarak zaten bugünlerin sinyallerini bizlere vermişti.

Tüm oyuncularımıza ve teknik heyetimize bu güzel başarıdan dolayı tebrikler...

5 Haziran 2010 Cumartesi

Finale Çıkamadık...; 82-67

Pazartesi gününden beri oynadığı 4 maçı da kazanarak yarı finale kadar yükselen Yıldız Erkek Basketbol Takımımız, bugün finale yükselmek için çıktığı mücadelede Efes Pilsen'e 82-67 mağlup oldu ve şampiyonluk hayallerine veda etti.

İlk periyotu 26-25, ilk yarısı ise 41-38 Efes Pilsen üstünlüğüyle geçilen maçta, ikinci yarıda maçtan kopan ve yarı başında oluşan 10-12 sayılık farkı zaman zaman 6-7 sayı farka kadar indirmesine rağmen bir türlü rakibini yakalayamayan Takımımız, maçtan 82-67 yenik ayrıldı.

Takımımızda ilk 4 günün Doğukan Şanlı ve Umut Can Erol toplamda 11 sayı ürettiler ve kendilerinden beklenen katkıyı veremediler. Bu maçta en etkili oyuncumuz ise Sinan Yumak oldu. Genç oyuncumuz maçı 20 sayı 4 ribaund ile tamamladı. Efes Pilsen'de ise 32 sayı 12 ribaund ile oyunayan Burak Can Yıldızlı bizi teslim alan isim oldu adeta.

Takımımız, turnuvanın son gününde Pazartesi günü gruptaki ilk maçta 71-62 mağlup ettiği Galatasaray ile karşılaşacak ve bu maç sonunda turnuvayı üçüncü kapatmak için uğraş verecek.

4 Haziran 2010 Cuma

Hoşcakal Büyük Mustafa...

Bugün bizlere, BEŞİKTAŞ'ına veda eden Büyük Mustafa'nın bu fotoğrafı derinden etkiledi beni. Gözleri dolu doluydu basın toplantısı süresince. Kızdık, sinirlendik, ağır şekilde eleştirdik ama bugün itibariyle hepsi bir kenara, bu fotoğraf bir kenara.

Herşey için minnettarız Büyük Mustafa...

Fenerbahçe'ye de Aynı Tarife! (Yarı Finaldeyiz!) 81-71

Grup maçlarında 3'te 3 yaparak çeyrek finale yükselen ve bu turda Fenerbahçe ile eşleşen Yıldız Erkek Basketbol Takımımız, bugün ezeli rakibini 81-71 yenerek yarı finale yükseldi.

İlk periyotunu 23-19, ilk yarısını da 42-31 önde kapadığımız maçın üçüncü periyotunda rakibimiz daha iyi bir mücadele ortaya koydu ve bu periyot sonunda fark üç sayıya (58-55) kadar indi. Rakibimiz iyi mücadelesini son periyotun ilk dakikalarında da devam ettirince bir ara skorda eşitlik meydana geldi (64-64). Ancak maçın son dakikalarında tekrar kontrolü ele geçiren Takımımız, kısa sürede tekrar farkı açmaya başladı ve maçtan 81-71'lik skorla galip ayrıldı.

Takımımızda 23 sayı üreten Doğukan Şanlı, 2 sayı 15 ribaund ile oynayan Yağız İzmitli ve 18 sayı 7 ribaund 4 asist ile oynayan Umut Can Erol dikkat çeken oyunculardı.

Takımımızın yarı finaldeki rakibi ise Efes Pilsen olacak. Yarı final mücadelesi Cumartesi günü 17:00'de oynanacak.

3 Haziran 2010 Perşembe

Rahat Rahat Çeyrek Final'e...107-72

Gruptaki ilk iki maçını kazanarak üçüncü maça çıkmadan çeyrek finale yükselmeyi garantileyen Yıldız Erkek Basketbol Takımımız, bugün oynadığı üçüncü maçı çok rahat kazandı. Baştan sona üstün götürdüğümüz ve hiç zorlanmadığımız maçta Ankara Üniversitesi'ni 107-72 mağlup ettik.

İlk günün yıldızı Doğukan Şanlı bu maça da damgasını vurdu. Genç oyuncumuz maçı 32 sayı 4 ribaund 3 asist'le tamamladı. Mert Yavi ve Sinan Yumak da 16'şar sayı üreterek hücumda etkili olan diğer oyuncularımızdı.

Takımımız, bu galibiyetle D Grubu'nu 3'te 3 yaparak lider tamamlamış oldu ve çeyrek finalde B Grubu ikincisi Fenerbahçe ile eşleşti. Çeyrek Final maçı Cuma günü oynanacak.

Takımımıza ilk turdaki başarılarından dolayı tebrikler...

2 Haziran 2010 Çarşamba

Yıldız Erkekler'den 2'de 2

Yıldız Erkek Basketbol Takımımız, 1 Haziran Salı günü Antalya'da başlayan Türkiye Şampiyonası'na harika bir başlangıç yaptı ve oynadığı ilk 2 maçı kazanarak çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Takımımızın turnuvaya bir derbi galibiyeti ile başlaması ise bu keyfi iki kat arttırdı. İlk gün maçında Galatasaray ile karşılaşan Takımımız, ilk yarısını 37-35 önde kapayıp son periyotuna 59-41 önde girdiği maçta rakibini 71-62 mağlup etti.

Bugün oynanan ikinci maçında ise Banvit ile karşılaşan Takımımız, ilk yarısını 30-49 önde kapadığı maçın ikinci yarısında kendisini fazla sıkmadı ve maçtan 56-73 galip ayrıldı. Takımımız, grup maçlarının son gününde ilk 2 günü farklı 2 mağlubiyetle tamamlayan Ankara Üniversite ile karşılaşacak.

Takımımızda, Galatasaray maçında 22 sayı atan Doğukan Şanlı yıldızlaşırken, Banvit maçında ise sahneyi 25 sayı 6 ribaund 5 asist'lik performansıyla Umut Can Erol aldı.

Takımımıza ilk iki günde aldığı galibiyetlerden dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum...